Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Olympische Winterspelen van Beijing 2022 zijn van 4 tot en met 20 februari. Kijk hier wanneer jouw favoriete sport aan de beurt is.

De openingsceremonie is op 4 februari. Maar de eerste wedstrijden beginnen al twee dagen eerder. Dan zijn er voorrondes bij het curling. Op 3 februari zijn er bovendien groepswedstrijden bij het ijshockey en kwalificaties bij het freestyle ski-onderdeel moguls.

Onderdeel/sport Start Eind
Openingsceremonie 4-feb  
Alpineskiën 6-feb 19-feb
Bobsleeën 13-feb 20-feb
Biatlon 5-feb 19-feb
Curling 2-feb 20-feb
Freestyle skiën 3-feb 19-feb
Kunstrijden 4-feb 20-feb
Langlaufen 5-feb 20-feb
Noordse combinatie 9-feb 17-feb
Rodelen 5-feb 10-feb
Schaatsen 5-feb 19-feb
Shorttrack 5-feb 16-feb
Skeleton 10-feb 12-feb
Skischansspringen 5-feb 14-feb
Snowboarden 5-feb 15-feb
IJshockey 3-feb 20-feb
Sluiting 20-feb  


In totaal wordt in vijftien sporten om de medailles gestreden en zijn er 109 medaille-evenementen. Dat zijn er zeven meer dan in Pyeongchang 2018. Meer dan 45 procent van de deelnemers is vrouw. Daarmee zijn het de meest gender-gelijke Winterspelen ooit.

Paralympische Spelen

Van 4 tot en met 13 maart zijn de Paralympische Spelen. Naar verwachting zullen zo'n 736 sporters deelnemen aan de 78 medaille-events: er zijn 39 medaille-events voor mannen, 35 voor vrouwen en vier mixed events.

Onderdeel/sport Start Eind
Openingsceremonie 4-mrt  
Alpineskiën 5-mrt 13-mrt
Biatlon 5-mrt 11-mrt
Langlaufen 6-mrt 13-mrt
Rolstoelcurling 5-mrt 12-mrt
Snowboarden 6-mrt 12-mrt
IJssleehockey 5-mrt 13-mrt
Sluiting 13-mrt  

Bekijk het complete programma van TeamNL