Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Irene Schouten op massastart

Brons voor Irene Schouten op massastart

PyeongChang 2018

Cheer!

GANGNEUNG - Irene Schouten heeft zaterdag een dik verdiende bronzen medaille gepakt op de massastart. De Nederlandse reed een heerlijke finale, maar kwam op de laatste meters toch net wat te kort voor zilver of goud.

Deel dit artikel op social media

Annouk van der Weijden, de andere Nederlandse troef bij de vrouwen, moest in haar halve finale al enorm diep gaan. De nummer 4 van de 5 kilometer kwam ten val en schaatste zich na een knappe inhaalrace alsnog in de punten. In de finale kon zij geen grote rol spelen.

Saskia Alusalu uit Estland verraste het veld in de prille beginfase van de rit met een goeie demarrage. Alusalu werd uiteindelijk pas drie rondes voor het einde teruggehaald. Vervolgens kon de strijd echt beginnen. In de sprint snelde Schouten naar het brons.

Het betekent de negentiende medaille van Nederland in Pyeongchang. Nana Takagi uit Japan en Kim Bo-Reum uit Zuid-Korea bleven de 25-jarige Nederlandse voor. 

Schouten presteerde in het verleden regelmatig sterk op de massastart. De 25-jarige Noord-Hollandse kroonde zich drie jaar geleden tot eerste wereldkampioen op het nummer dat debuteert op de Spelen. “Ik weet dat iedereen mij in de gaten houdt”, vertelde Schouten een dag voor voor haar race.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Irene en Annouk aan!