Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Privacyverklaring

Privacyverklaring - Mijn TeamNL-account

Laatste update: juli 2018

Wat gebeurt er met mijn gegevens? 

Inleiding

In deze privacyverklaring wordt uitgelegd hoe NOC*NSF met jouw (persoons)gegevens omgaat die NOC*NSF ontvangt door aanmaken of gebruiken van een Mjin TeamNL Account op https://teamnl.org (hierna te noemen “de Website”).

Wat is “Mijn TeamNL Account”?

“Mijn TeamNL Account” geeft je toegang tot jouw eigen profiel. Hiermee kun je jouw favoriete sporters nog beter volgen en ontvang je o.a. de TeamNL nieuwsbrief met nieuws over evenementen en prestaties van sporters (zie onder kopje nieuwsbrief). 

Welke gegevens verwerkt NOC*NSF voor “Mijn TeamNL Account ”?

Om een Mijn TeamNL Account aan te maken dien je de basisgegevens in te vullen waaronder jouw naam en emailadres. De gegevens gemarkeerd met een asterisk (*) zijn noodzakelijk voor het aanmaken van het Mijn TeamNL Account. Zonder die gegevens kun je dus geen Mijn TeamNL Account aan maken. De overige gegevens zijn optioneel.

Je kunt je ook registreren via jouw Twitter-account of Facebook-account. In dat geval verwerken wij ook bovenstaande gegevens plus mogelijk extra gegevens van jouw Twitter of Facebook account, maar dat hangt af van de privacy-instellingen van jouw account en de privacy voorwaarden van Twitter/Facebook.

Bovenstaande genoemde gegevens zijn de “Basisgegevens”.

Als je eenmaal jouw “Mijn TeamNL Account” hebt aangemaakt kun je binnen je profiel extra gegevens doorgeven:

- Gegevens die jouw voorkeur aangeven: bijvoorbeeld welke thema’s, sporten of tags je interessant vindt;

- Gegevens die iets zeggen over jouw achtergrond: bijvoorbeeld tot wat voor type fan je bent, hoe vaak je sport. 

Dit zijn de “Extra Gegevens

Daarnaast kun je de frequentie van de nieuwsbrief aangeven. Hoe dit werkt, lees je in het kopje onder ‘nieuwsbrief’.

Zie verder ook de cookieverklaring op de Website waarin toegelicht wordt wat we nog meer registreren.


Voor welke doeleinden worden deze gegevens verwerkt?

NOC*NSF verwerkt deze gegevens voor de volgende doeleinden: 

- om je in staat te stellen gebruik te kunnen maken van “Mijn TeamNL Account” 
- om je te informeren over “Mijn TeamNL Account” 
- om met je in contact te kunnen treden en te reageren op door jou gestelde vragen; 
- voor het verbeteren van de Website en dienstverlening van NOC*NSF; 
- om je eventuele evaluaties (voor marketingonderzoek) te kunnen sturen; 
- profiling; zo zouden we bijvoorbeeld de Website voor je kunnen personaliseren op basis van je Basisgegevens, Extra Gegevens en/of je klikgedrag (bijvoorbeeld je geeft aan geïnteresseerd te zijn in voetbal, dan zouden wij je meer voetbal gerelateerde informatie kunnen laten zien);
- voor het aan jou kunnen verzenden van de digitale nieuwsbrieven en additionele (promotionele) e-mails, al dan niet gepersonaliseerd op basis van je Basisgegevens, Extra Gegevens en/of je klikgedrag; 
- voor statistische doeleinden.

Rechtsgrond voor de verwerking
De rechtsgrond voor de hiervoor bedoelde doeleinden van verwerking is gelegen in de toestemming die je aan ons geeft. Wanneer je jonger bent dan 16 jaar, moet deze toestemming op grond van de wet door jouw ouder of voogd worden gegeven. Daarnaast ligt de grondslag om je te informeren over je “Mijn TeamNL Account” in het gerechtvaardigd belang. NOC*NSF dient je namelijk goed op de hoogte te kunnen houden over (de werking van) het profiel.

Aan wie worden de persoonsgegevens verstrekt?

Om je een e-mail te kunnen versturen maken wij gebruik van een derde partij (zie hieronder “doorgifte aan het buitenland”). Persoonsgegevens worden verder niet aan derde partijen verstrekt. Als je je aanmeldt voor een nieuwsbrief dan wordt jouw e-mailadres ook niet aan derde partijen verstrekt. NOC*NSF kan je wel benaderen met informatie van/over een derde (zie hieronder nieuwsbrief) zoals bijvoorbeeld door het versturen van een e-mail met een actie over een sportevenement, maar NOC*NSF zal jouw gegevens niet aan deze derde verstrekken. De actie zal door NOC*NSF worden verzonden.   

Doorgifte aan het buitenland

Je persoonsgegevens worden verwerkt buiten de EU, te weten in de Verenigde Staten. Amerikaanse bedrijven kunnen zich aansluiten bij het Privacy Shield dat goedgekeurd is door de Europese Commissie. Wij maken gebruik van MailChimp om je e-mails te kunnen sturen. Het bedrijf hierachter (The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp) heeft zich aangesloten bij het Privacy Shield. Voor meer informatie over hun privacybeleid zie: https://mailchimp.com/legal/privacy/  

Nieuwsbrief

Door het aanmaken van een “Mijn TeamNL Account” stem je er mee in dat je ook de nieuwsbrief en additionele (promotionele) e-mails ontvangt. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over TeamNL! Mocht je dit niet willen dan kun je je hiervoor uitschrijven (zie hieronder).

In je profiel kun je aangeven hoe vaak je de nieuwsbrief wilt ontvangen (de frequentie). De nieuwsbrief bevat het laatste nieuws over TeamNL, over aan TeamNL gerelateerde evenementen, merchandise, acties en prijsvragen, over sportevenementen en over aan de Nederlandse sport gerelateerde sponsoren en hun diensten. Daarbij kan het zijn dat je ook doelgroepgerichte informatie ontvangt gebaseerd op jouw Basisgegevens, Extra Gegevens en/of je klikgedrag.

Als je je voor een nieuwsbrief aanmeldt, kunnen wij jou ook sporadisch additionele (promotionele) e-mails versturen die gerelateerd zijn aan TeamNL. Dit kan ook doelgroepgerichte informatie bevatten gebaseerd op jouw Basisgegevens, Extra Gegevens en/of je klikgedrag.

Ik wil de nieuwsbrief niet langer ontvangen. Hoe kan ik mij uitschrijven?

Je kunt je op twee manieren uitschrijven voor de nieuwsbrief:

- door gebruik te maken van de opt-out die in elke nieuwsbrief is opgenomen

- door gebruik te maken van de uitschrijfmogelijkheid in je “Mijn TeamNL Account” onder het kopje ‘nieuwsbrief’

Eenmaal uitgeschreven voor de nieuwsbrief, zal je de additionele (promotionele) e-mails ook niet meer ontvangen.

Bewaartermijnen: wat gebeurt er met mijn gegevens als ik “Mijn TeamNL Account” verwijder?

Als je “Mijn TeamNL Account” geheel verwijdert dan heb je niet langer toegang tot het speciale Mijn TeamNL Account inloggedeelte en ontvang je geen (promotionele) e-mails meer van NOC*NSF. NOC*NSF zal je voornaam, achternaam en e-mailadres niet langer gebruiken en verwijderen. De overige gegevens zullen alleen worden bewaard voor statistische doeleinden. Die gegevens zullen niet meer naar jou te herleiden zijn.

Mocht je een Extra Gegeven verwijderen op de Website, dan zal voor dat gegeven niet meer gekoppeld zijn aan je profiel. Bijvoorbeeld, je geeft aan niet langer geïnteresseerd te zijn in voetbal, dan wordt je profiel losgekoppeld van de interesse voetbal en zal je niet meer extra voetbal gerelateerde artikelen zien op de Website.

NOC*NSF gebruikt vanaf dat moment je voormalige interesse (in dit geval in voetbal) alleen nog voor statistische doeleinden.

Aangezien wij gegevens op basis van jouw toestemming verwerken, kun je ook te allen tijde jouw toestemming intrekken door contact met ons op te nemen. Wij zullen dan de gegevens die herleidbaar naar jou zijn niet langer verwerken en jouw Mijn TeamNL Account verwijderen. Dit heeft dus exact hetzelfde effect als dat je zelf jouw Mijn TeamNL Account verwijdert, zoals hierboven beschreven. Het intrekken van de toestemming heeft geen terugwerkende kracht. Alle verwerkingen die al hebben plaatsgevonden blijven dus rechtmatig.  

Beveiliging van persoonsgegevens
NOC*NSF neemt passende technische en organisatorische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Rechten
Op grond van de wet heb je verschillende rechten. Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien die NOC*NSF van je verwerkt en om jouw gegevens te laten wijzigen of verwijderen. Daarnaast heb je het recht van bezwaar en het recht op beperking en op gegevensoverdraagbaarheid. Als je gebruik wilt maken van één van je rechten neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens (zie onder het kopje “Contactgegevens NOC*NSF”).

Wij zullen jouw verzoek in beginsel binnen een maand beantwoorden. Mocht de
beantwoording van jouw verzoek onverhoopt meer tijd kosten, dan zullen wij je hierover binnen een maand informeren. Het kan zijn dat vanwege de complexiteit van het verzoek en/of het aantal verzoeken de beantwoordingstermijn oploopt tot drie maanden.

Naast bovenstaande rechten staat het je altijd vrij een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De contactgegevens van de autoriteit staan op de website: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Andere verwerkingen van (persoons)gegevens

Deze privacyverklaring is alleen van toepassing op de verwerking van (persoons)gegevens door NOC*NSF voor Mijn TeamNL Account. Voor andere verwerkingen van persoonsgegevens door NOC*NSF geldt mogelijk een ander privacy beleid. Neem bij vragen daarover contact met ons op.

Wijzigen van deze privacyverklaring

Indien wij onze privacyverklaring wijzigen, zullen wij de bijgewerkte privacyverklaring op de Websites plaatsen. Controleer regelmatig onze privacyverklaring. Wijzigingen worden van kracht zodra de nieuwe privacyverklaring wordt geplaatst. Indien nodig, zullen wij je vragen om akkoord te gaan met de nieuwe privacyverklaring.

Vragen?

Wanneer je vragen hebt over de verwerking van persoonsgegevens door NOC*NSF neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens. 

Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF)
Kamer van Koophandel nummer: 09059703
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
privacy@nocnsf.nl