Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Privacyverklaring

Privacyverklaring www.teamnl.org & Mijn TeamNL-account

Laatste update: 29-9-2020

Via deze Privacyverklaring informeert de vereniging Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie (hierna: “NOC*NSF”) jou over de wijze waarop er wordt omgegaan met de persoonsgegevens die NOC*NSF ontvangt door het aanmaken of gebruiken van een Mijn TeamNL-account (hierna: “Account”) op en/of het gebruik van de website https://teamnl.org (hierna te noemen “de Website”).   

Voor de leesbaarheid maken we twee opmerkingen vooraf. Waar je “we”, “wij”, “ons” of “onze” tegenkomt in deze Privacyverklaring bedoelen we daarmee NOC*NSF. NOC*NSF is als zogenaamde verwerkingsverantwoordelijke het aanspreekpunt voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. De Website bezoeker schrijven wij zoveel mogelijk aan met “je”, “jij”, “jou” of “jouw”.

Inleiding

We verwerken jouw persoonsgegevens als je onze Website bezoekt, als je een TeamNL-account aanmaakt en/of als je deelneemt aan een Winactie TeamNL (“Actie”). In deze privacyverklaring leggen we uit welke gegevens we van je verzamelen en waarom, of we die gegevens delen met anderen, hoelang we ze bewaren en wat jouw privacy rechten zijn.

Indien je de Webshop bezoekt of daar een aankoop doet, dan wordt je doorgelinkt naar een andere website. Voor het verwerken van jouw persoonsgegevens middels die website geldt dat daarvoor een andere Privacyverklaring van toepassing is.

Welke persoonsgegevens van jou worden verwerkt en waarom?

Wanneer je gebruik maakt van (één van) onze diensten dan hebben wij vaak een aantal gegevens van jou nodig om die dienst te kunnen leveren. Deze paragraaf zal per dienst ingaan op de persoonsgegevens die we daarvoor van jou verzamelen en waarom wij dat doen.

  1. Website bezoek

Wanneer je onze Website bezoekt dan verzamelen wij de volgende categorieën van persoonsgegevens:

  • Gegevens m.b.t. online verkeer (zoals IP adres, cookies, surfgedrag).

Deze gegevens verwerken wij voor (statistisch) onderzoek en analyses om onze dienstverlening te verbeteren (zoals het verbeteren van je gebruikservaring op de Website). De gegevens worden verwerkt op basis van de grondslag ‘gerechtvaardigd belang’ en/of op basis van ‘toestemming’. Je wordt gevraagd om toestemming te geven op het moment dat jij voor de eerste keer onze Website bezoekt. Meer informatie hierover lees je in de Cookieverklaring.

  1. Mijn TeamNL-account

Wanneer je een TeamNL-account aanmaakt dan verzamelen wij de volgende categorieën van persoonsgegevens:

  • Profiel (zoals je voor- en achternaam);
  • Contact (zoals je emailadres);

Als je eenmaal een Account hebt aangemaakt dan kun je binnen je profiel extra gegevens doorgeven (dit is niet verplicht):

  • Profiel (zoals je geslacht en geboortedatum);
  • Adres (zoals je postcode).

We verwerken deze gegevens om je Account aan te kunnen maken waarmee jij jouw favoriete sporters nog beter kunt volgen, om je te kunnen contacteren over belangrijke informatie aangaande je Account, om met je in contact te kunnen treden en te reageren op de door jou gestelde vragen, om de informatie die wordt aangeboden op jouw TeamNL-account aan te passen aan jouw voorkeuren en voor (statistisch) onderzoek om onze dienstverlening te verbeteren. De gegevens worden verwerkt op basis van de grondslagen ‘overeenkomst’ (om je Account aan te kunnen maken), ‘toestemming’ (bijvoorbeeld wanneer jij zelf extra gegevens invult in je Account) en ‘gerechtvaardigd belang’ (statistisch onderzoek). We bewaren je gegevens zolang deze in jouw TeamNL-account beschikbaar zijn en/of voor zolang jouw Account actief is.

  1. Versturen van digitale berichten

Wanneer je een TeamNL-account hebt of wanneer jij jezelf hebt ingeschreven (bijvoorbeeld via de Website) voor de nieuwsbrief dan verwerken we daarvoor de volgende categorieën van persoonsgegevens van jou:

  • Profiel (zoals je voor- en achternaam);
  • Contact (zoals je emailadres).

We gebruiken deze gegevens om je digitale berichten te sturen, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws over TeamNL. De nieuwsbrief bevat namelijk het laatste nieuws over TeamNL, aan TeamNL gerelateerde evenementen, merchandise, acties en prijsvragen, sportevenementen en over aan de Nederlandse sport gerelateerde sponsoren en hun diensten. Daarbij kan het zijn dat je ook doelgroepgerichte informatie ontvangt gebaseerd op basis van gegevens in je Account. De gegevens worden verwerkt op basis van de grondslag ‘toestemming’. Uiteraard kun je je uitschrijven voor de nieuwsbrief. Door gebruik te maken van de uitschrijflink (opt-out) die in elke nieuwsbrief is opgenomen of door gebruik te maken van de uitschrijfmogelijkheid in je Account onder het kopje ‘nieuwsbrief’. Jouw gegevens worden bewaard voor dit doeleinde. Nadat jij je hebt uitgeschreven worden jouw gegevens geanonimiseerd of verwijderd.

  1. Winactie TeamNL

Wanneer je deelneemt aan een Winactie TeamNL dan verwerken we daarvoor mogelijk aanvullende gegevens van jou. Het kan dan gaan om:

  • Profiel (zoals je naam, geslacht, leeftijd);
  • Adres (zoals je straat, woonplaats);
  • Kleding (zoals je kledingmaten);
  • Gegevens die jouw voorkeur aangeven: bijvoorbeeld welke thema’s, sporten of tags je interessant vindt;
  • Gegevens die iets zeggen over jouw achtergrond: bijvoorbeeld wat voor type fan je bent, of hoe vaak je sport.

De daadwerkelijke gegevensverzameling kan verschillen per TeamNL Win-actie. Een actueel overzicht krijg je te zien als je het vragenformulier van de desbetreffende Actie invult.

Het kan voorkomen dat wij een Winactie TeamNL opzetten in samenwerking met een derde partij en dat de door jou verstrekte gegevens worden gedeeld met die derde partij. Indien dat het geval is, dan informeren we je daarover o.a. middels de Actievoorwaarden die van toepassing zijn op de Actie.

We gebruiken de gegevens om winnaars op de hoogte te stellen van de gewonnen prijs, om een ‘passende’ prijs toe te kunnen kennen (bijv. een T-shirt in de juiste maat) en om de prijs te kunnen versturen. De gegevens worden verwerkt op basis van de grondslag ‘overeenkomst’ (namelijk om deel te kunnen nemen aan de Actie). Jouw gegevens worden bewaard voor dit doeleinde, nadat de prijs is verzonden worden jouw gegevens geanonimiseerd of verwijderd.

Worden deze gegevens gedeeld met anderen?

Wij verstrekken gegevens aan leveranciers die diensten voor ons verlenen, zoals hosting van de Website, analyseren van gegevens, chatfunctionaliteit, e-mailmarketing.

Verder verstrekken wij geen persoonsgegevens aan andere derde partijen, tenzij jij hier toestemming voor geeft of wanneer NOC*NSF wettelijk verplicht is om gegevens te verstrekken.

Worden je gegevens uitgewisseld buiten de Europese Unie?

Je persoonsgegevens worden verwerkt buiten de EU, te weten in de Verenigde Staten. Wij maken namelijk gebruik van MailChimp om je e-mails te kunnen sturen. Met het bedrijf hierachter (The Rocket Science Group LLC d/b/a/ MailChimp) zijn contractuele afspraken gemaakt (standaardcontractbepalingen) om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens beschermd blijven volgens Europese normen en in overeenstemming met toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming. Voor meer details klik hier.

Minderjarigen

Indien jij 16 jaar of jonger bent dan moedigen we je aan om – bij het aanmaken van een TeamNL Account – het formulier samen met jouw ouder(s) of voogd in te vullen.

Cookies

Lees hiervoor onze Cookieverklaring.

Wat zijn je privacy rechten?

Op grond van de wet heb je verschillende rechten. Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien die wij van jou verwerken, om jouw gegevens te laten wijzigen of verwijderen. Daarnaast heb je het recht van bezwaar, het recht op beperking en op gegevensoverdraagbaarheid. Als je gebruik wilt maken van één van je rechten neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens (zie hiervoor ‘Bij wie kun je terecht voor vragen over deze Privacyverklaring?’). 

Wij behandelen jouw verzoek zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen een maand. Mocht de beantwoording van jouw verzoek onverhoopt meer tijd kosten, dan informeren we jou hierover binnen een maand. Het kan namelijk zijn dat vanwege de complexiteit van het verzoek en/of het aantal verzoeken de beantwoordingstermijn langer wordt.

Naast bovenstaande rechten staat het je altijd vrij een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De contactgegevens van de autoriteit staan op de website www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Wij kunnen bij alle vragen/verzoeken vragen om nader bewijs van jouw identiteit. Dit doen we om te voorkomen dat we persoonsgegevens aan de verkeerde partij verstrekken of ten onrechte wijzigingen aanbrengen in de persoonsgegevens of de wijze waarop wij die persoonsgegevens verwerken.

Hoe zit het met de beveiliging?

Wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen om de beveiliging van jouw persoonsgegevens te waarborgen.

Bij wie kun je terecht voor vragen over deze privacyverklaring?

Het staat je uiteraard vrij om vragen te stellen over de door ons verwerkte persoonsgegevens. Wanneer je vragen hebt over de verwerking van persoonsgegevens door NOC*NSF of wanneer je gebruik wilt maken van één of meer van de rechten die de wet aan je geeft (bijvoorbeeld recht op inzage of correctie), neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF)

(Kamer van Koophandel nummer: 09059703)

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

E-mail: info@teamnl.org of privacy@nocnsf.nl

Bijlage

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de aangebrachte wijzigingen met betrekking tot deze Privacyverklaring.

Versie

Wanneer

Wat

1.0

Juli 2018

Opzet Privacyverklaring Mijn TeamNL-Account

2.0

September 2020

Aanpassingen:

-       Website bezoek toegevoegd;

-       Winactie TeamNL toegevoegd.