Vrouwen Vierzonder Goud

Nog meer roeisucces voor Nederland: vrouwen vierzonder wint goud

01 augustus 2024
Redactie

In de spannende finale wisten Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Benthe Boonstra de boot van Groot-Brittannië voor te blijven. Nieuw-Zeeland pakte het brons.

De Nederlandse vrouwen gingen snel van start en namen direct de leiding. Met nog 500 meter te gaan waren ze samen met Groot-Brittannië ver voor op de rest van het veld. Beide teams bleven voortdurend dicht bij elkaar. De boten lagen zelfs zo dicht bij elkaar dat het moeilijk te zien was wie er voorop lag.

Net als bij de vrouwen dubbelvier, die gisteren op het allerlaatste moment door de Britten werden ingehaald, was de race zenuwslopend tot het einde. Maar dit keer was het Nederland dat net iets sterker bleek. Het verschil op de finish was slechts 0,18 seconden.

Na het eerder behaalde goud van de mannen dubbelvier, is dit de tweede gouden medaille voor Nederland in het roeien. Het is de eerste keer dat Nederland tijdens één olympisch toernooi twee gouden roeimedailles wint.