Stef Broenink En Melvin Twellaar Zilver

Roeien: mannen dubbeltwee wint zilver

01 augustus 2024
Redactie

Roeiers Stef Broenink en Melvin Twellaar hebben een zilveren medaille gewonnen bij de Olympische Spelen in Parijs. In een zinderende finale haalden de Nederlanders alles uit de kast, maar moesten ze Roemenië voor zich dulden. Ierland pakte het brons. 

De roeiers namen het in de finale op tegen Ierland, Spanje, Roemenië, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Het Nederlandse duo ging voorzichtig van start, maar halverwege de race kwamen ze echt op stoom. Concurrent Ierland werd op achterstand gezet. Daarna lukte het de Nederlanders niet om Roemenië te kloppen. Het verschil met de Roemeense roeiers was anderhalve seconde.  

Met het olympische zilver maakten Stef Twellaar en Melvin Broenink hun status als topfavorieten niet waar. Vorig jaar werd het duo wereldkampioen en sindsdien waren ze ongeslagen. 

Tijdens de Olympische Spelen van Tokio wonnen Melvin Twellaar en Stef Broenink ook al zilver in de dubbeltwee.

Vrouwen vierzonder

Het is een drukke dag op het water nabij Parijs. Er deden drie Nederlandse ploegen mee voor de medailles. De vrouwen vierzonder deden vandaag goede zaken. In een spectaculaire finale roeiden Benthe Boonstra, Hermijntje Drenth, Marloes Oldenburg en Tinka Offereins naar het goud. Lees er hier meer over. 

Vrouwen dubbeltwee 

De Nederlandse vrouwen dubbeltwee met Lisa Scheenaard en Martine Veldhuis greep vanochtend net naast het brons.

Gerelateerde artikelen

Toon alle