Vrouwen Dubbelvier BSR AGENCY 900X600

Roeien: zilver voor de vrouwen dubbelvier

31 juli 2024
Redactie

De Nederlandse vrouwen dubbelvier hebben op de Olympische Spelen in Parijs zilver gewonnen. De roeisters leken af te stevenen op goud, maar werden in de allerlaatste meters ingehaald door de Britten. Met een verschil van slechts 0,150 seconden eindigden Bente Paulis, Laila Youssifou, Roos de Jong en Tessa Dullemans op de tweede plek.

De Nederlandse vrouwen startten sterk, namen de leiding en hielden hun voorsprong vast. Ze leken, net als de mannen van de dubbelvier eerder vandaag, naar goud te roeien. De Britse roeisters lagen na 500 meter, het eerste tussenpunt, nog op de derde plek. De wedstrijd eindigde uiteindelijk toch in een fotofinish: Nederland eindigde met een tijd van 6:16.46, de Britten tikten aan in 6:16.31. Duitsland won het brons.

De Nederlandse vrouwen roeien nog maar een jaar in deze samenstelling. Bente Paulis roeide eerder in de lichte dubbeltwee, Roos de Jong in de dubbeltwee. Dat de vier een succesvolle combinatie is, bleek vorig jaar ook al op het WK in Belgrado. Daar werden ze tweede, ook achter Groot-Brittanniƫ.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle