Dinja Van Liere BSR AGENCY OS 2024 900X600

Dinja van Liere trots en tevreden met vierde plaats

04 augustus 2024
KNHS (Paardensport)

Dinja van Liere heeft zondag op de Olympische Spelen net naast het brons gegrepen. Met een flitsende kür behaalde de dressuuramazone met haar paard Hermès in de tuinen van Versailles een geweldige vierde plaats. Emmelie Scholtens eindigde met Indian Rock op de elfde plaats.

Van Liere liet eigenlijk nergens punten liggen en spetterde met haar Spice Girls-kür als een ware powervrouw naar de, toch wat ondankbare, vierde plaats. 

De Zeeuwse ging er na haar proef vanuit dat ze als vijfde zou eindigen, een resultaat waar ze blij mee was. Toen ze zich realiseerde dat het toch een vierde plaats was, baalde ze flink toen ze hoorde hoe dicht ze bij een medaille was geweest. Haar achterstand op de brons winnende Charlotte Fry (GBR) was slechts 0,5 procentDe Duitse amazones Jessica von Bredow-Werndl en Isabell Werth wonnen goud en zilver.

Persoonlijk record 
Dinja van Liere was erg tevreden met haar score van 88,432 procent na haar proef: “Vandaag heb ik weer heel fijn kunnen rijden. Hermès liep echt top en vanaf begin tot eind voelde het heel goed. Ik wilde hier graag goed rijden."

Als je dan afgroet met zo veel mensen om je heen in het oranje, die allemaal voor ons zijn gekomen, dan maakt me dat echt heel trots.

Dinja van Liere

"Het liefst ging ik voor een medaille, maar met zulke sterke tegenstanders wist ik dat dat moeilijk zou worden. Het is al gaaf om hier zo tussen de rest te kunnen rijden. Vandaag reed ik zelfs een nieuw persoonlijk record wat ik heel erg kicken vind. Als de rest dan net iets beter is, dan moet ik gewoon nog iets harder door-oefenen."

"Toen het publiek mee ging klappen terwijl ik mijn laatste lijn in mijn proef reed, kreeg ik echt kippenvel. Als je dan afgroet met zo veel mensen om je heen in het oranje, die allemaal voor ons zijn gekomen, dat maakt me echt heel trots. Ik sluit heel erg tevreden de Olympische Spelen af."

Emmelie Scholtens BSR AGENCY OS 2024 900X600
Emmelie Scholtens voor het kasteel van Versailles (BSR Agency).

Elfde plaats voor Emmelie Scholtens

Emmelie Scholtens reed een goede proef met Indian Rock. Het werd beoordeeld met een score van 81,750 procent en de elfde plaats in het klassement. Scholtens na haar proef: “Ik wilde heel graag beter rijden dan in de Grand Prix Special gisteren en dat is zeker gelukt. De passages gingen heel goed en ik zat goed in de muziek, ik was lekker aan het rijden.” 

Scholtens kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen week. “Het was prachtig als je hier naar binnen rijdt, dat is heel bijzonder. Met name zo veel mensen in oranje, vrienden, familie, fans, dat voel je echt als je naar binnen rijdt. Dat geeft een geweldig gevoel.”

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle