Kim Emmen BSR AGENCY

Springruiters missen bronzen medaille op halve seconde

02 augustus 2024
Redactie

De Nederlandse springruiters hebben in Parijs nét naast een medaille gegrepen in de landenwedstrijd. TeamNL eindigde als vierde. Het goud ging naar Groot-Brittannië, zilver was voor de Verenigde Staten. De Franse springruiters wonnen brons.

Namens Nederland verschenen Maikel van der Vleuten, Kim Emmen en Harrie Smolders in de ring. Met haar paard Imagine reed Kim Emmen een foutloze rit. Maikel van der Vleuten, die in 2012 in Londen olympisch zilver won in de landenwedstrijd, kreeg zes strafpunten. Harrie Smolders kreeg één strafpunt vanwege tijdsoverschrijding.

Net als Frankrijk had Nederland uiteindelijk zeven strafpunten, maar de Franse ploeg was een halve seconde sneller. Een minimaal verschil.

De Nederlandse springruiters hadden zich donderdag overtuigend geplaatst voor de olympische landenfinale. Een dag voor de kwalificatie van de landenwedstrijd trok Willem Greve zich terug, omdat zijn paard niet in vorm was. Kim Emmen nam vervolgens zijn plaats in.

Voor de camera’s van de NOS reageerde Harrie Smolders op het missen van de bronzen plak: “Het team was in vorm. De paarden waren in vorm. Met zo’n minimaal verschil verliezen is wel erg zuur.” Ook prees hij de koelbloedigheid van Kim Emmen, die als reserve de sterren van de hemel reed: “Kim blijft gewoon met de voetjes op de grond.”

Foto: Kim Emmen sprong foutloos met haar paard Imagine (BSR Agency).

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle