Dinja Van Liere OS Parijs Landenwedstrijd BSR AGENCY

Ook dressuurruiters eindigen als vierde in landenwedstrijd

03 augustus 2024
Redactie

De Nederlandse dressuurruiters zijn net als de springploeg als vierde geëindigd in de landenwedstrijd van de Olympische Spelen.

De Nederlandse dressuurruiters van TeamNL zijn net als de springploeg als vierde geëindigd in de landenwedstrijd van de Olympische Spelen. De achterstand op de bronzen medaille was ruim elf procent. 

Hans Peter Minderhoud reed een nette proef die beloond werd met een score van 72.644%. Door fouten in de proef van Emmelie Scholtens met Indian Rock, behaalde de tweede combinatie voor Nederland een teleurstellende score van 70.684%. Helaas kon een sterke proef van Dinja van Liere met Hermès N.O.P. met een score van 77.720% er niet meer voor zorgen dat het team van bondscoach Patrick van der Meer met een teammedaille naar huis kan gaan.

Uitslag finale landenwedstrijd Grand Prix Special

  1. Duitsland - 235.790
  2. Denemarken - 235.669
  3. Groot-Brittannië - 232.492
  4. Nederland -  221.048

Individuele finale Grand Prix kür op muziek

Op zondag 4 augustus starten de achttien combinaties die geselecteerd zijn voor de strijd om de individuele medailles met een schone lei in de Grand Prix kür op muziek. Het goud gaat naar de combinatie die het hoogste percentage behaalt in de kür op muziek.

Voor TeamNL hebben Dinja van Liere met Hermès N.O.P. en Emmelie Scholtens met Indian Rock zich gekwalificeerd voor de Grand Prix kür op muziek.

Foto: Dinja van Liere met Hermès N.O.P. (BSR Agency).

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle