Baanwielrensters OS Parijs BSR AGENCY

Teamsprintsters weer net naast podium bij olympisch baanwielrennen

05 augustus 2024
Redactie

De Nederlandse vrouwen zijn bij het baanwielrennen net naast het podium geëindigd. Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet verloren bij de teamsprint de strijd om het brons van Duitsland.

Eerder op de avond plaatste het Nederlandse drietal zich in een Nederlands record voor de troostfinale. Ze noteerden een tijd van 45,798 en waren sneller dan de Chinezen, die naast de medailles grepen.

In de troostfinale waren de Duitsers 0,290 seconden sneller dan Nederland en pakten het brons. Voor de baanwielrensters zal het voelen als déjà vu. In Tokio werden ze ook al vierde in de strijd om het brons.

De olympische titel ging naar Groot-Brittannië (45,186). Nieuw-Zeeland (45,659) verloor de finale en won de zilveren medaille.