Schuurs En Koolhof Missen Brons OS Parijs BSR AGENCY

Geen tennismedaille in Parijs: Demi Schuurs en Wesley Koolhof lopen brons mis

02 augustus 2024
Redactie

Tennissers Demi Schuurs en Wesley Koolhof zijn er niet in geslaagd om een medaille te winnen in het gemengde dubbelspel. De Canadezen waren net te sterk voor het Nederlandse duo. 

Demi Schuurs en Wesley Koolhof namen het in de 'troostfinale' op tegen de Canadezen FĂ©lix Auger-Aliassime en Gabriela Dabrowski. De wedstrijd begon slecht voor de tennissers van TeamNL. De eerste set ging met 6-3 verloren en ook de tweede set leek verloren na een vroege break van de Canadezen.

Daarna leefde Nederland op. Demi Schuurs en Wesley Koolhof knokten zich van een 4-1 achterstand terug en kwamen bij 5-4 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong in een set. Die tweede set liep uit op een tiebreak. Daarin bleken de Canadezen toch te sterk. Zij liepen overtuigend uit naar een 7-2 zege. 

Precies honderd jaar geleden wonnen de Nederlanders Kea Bouman en Henk Timmer brons in het gemengd dubbelspel tijdens de Olympische Spelen. Net als dit jaar werden de Spelen destijds gehouden in Parijs. Honderd jaar na dato lukte het Demi Schuurs en Wesley Koolhof niet om deze prestatie te evenaren; zij moeten genoegen nemen met de vierde plaats.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle