Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Het TeamNL Davis Cupteam heeft zich voor het tweede jaar op rij weten te plaatsen voor de groepsfase van de Davis Cup Finals (12-17 september). Slowakije werd in een kolkende Martiniplaza in Groningen met 3-0 verslagen.

Na twee sensationele overwinningen op de eerste speeldag van Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven zorgden Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop voor het beslissende derde punt. Het sterke Nederlandse dubbelduo versloeg na ruim een uur spelen Lukas Klein en Alex Molcan met 6-3 6-3.
Het vierde duel om des keizers baard werd voor de aanwezige toeschouwers gespeeld tussen Middelkoop en Jozef Kovalik.

De groepsfase van de Davis Cup Finals wordt gespeeld in vier groepen met vier landen verdeeld over vier steden in Europa. Welke dat zijn wordt later bekend.

Vorig jaar werd Nederland in Glasgow groepswinnaar en plaatste zich voor de knock-out fase in Malaga. De Spaanse stad is ook dit jaar in november het decor van de finaleweek.