Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands goud en brons op slotdag WK alpineskiën

Nederlands goud en brons op slotdag WK alpineskiën

Paralympisch EK en WK

Cheer!

TARVISIO – Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft op de slotdag van de WK in het Italiaanse Tarvisio zijn derde wereldtitel veroverd. Op de slalom was de Nederlandse Paralympiër sneller dan alle concurrenten. Het oranjefeest werd compleet gemaakt door Niels de Langen, die achter Kampschreur brons won.

Deel dit artikel op social media

Na zijn tweede wereldtitel zei Kampschreur al met een glimlach: “En mijn beste onderdeel, de slalom, moet nog komen.” Toch keek de pas 17-jarige Nederlander na de eerste run tegen een achterstand van 0.72 seconden aan. De Pool Igor Sikorski was de snelste, De Langen was maar 0.07 seconden langzamer dan Kampschreur.

In de tweede omloop maakte de talentvolle zitskiër het verschil met Sigorski ruimschoots goed. “Ik ging die tweede run naar beneden met het idee: ‘alles of niets’. Zilver is ook mooi, maar na twee gouden plakken word je toch een beetje verwend”, erkent Kampschreur. “Ik wilde nóg een keer winnen. Ik heb alle risico’s genomen, het ging keihard en ook volgens plan. Ik heb enorm veel tijd goed gemaakt.”

Uiteindelijk moet Sikorski over twee runs 0.37 seconden toegeven op de Nederlander. De Langen weet na een sterke eerste run zijn derde plaats te behouden. Kampschreur: “Dat Niels hier brons haalt, maakt het helemaal af. Het is ontzettend goed voor het Nederlandse skiën. Hoe meer medailles, hoe beter. En ik gun het hem enorm. Ik weet dat hij goed kan slalommen en dat heeft hij bewezen. Hoe ik terugkijk op dit WK? Natuurlijk heel positief en goed. Ik ben dik tevreden.”

Zesde plaats

Bij de staande skiërs werd Anna Jochemsen op de slotdag zesde op de slalom, het goud ging naar de Duitse Andrea Rothfuss. De Nederlandse ploeg kan terugkijken op een uitzonderlijk succesvol WK. In totaal won de ploeg drie gouden en drie bronzen medailles.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeroen, Niels en Anna aan!