Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

World Cup-brons voor Jeroen Kampschreur en Linda van Impelen

World Cup-brons voor Jeroen Kampschreur en Linda van Impelen

Paralympisch EK en WK

Cheer!

KÜHTAI - De Nederlandse zitskiërs Jeroen Kampschreur en Linda van Impelen hebben zaterdag op de IPC World Cup in Kühtai beiden een bronzen medaille veroverd. Voor Van Impelen, die dit presteerde op de reuzenslalom, was het haar eerste World Cup-medaille ooit. Kampschreur veroverde zijn medaille op de slalom.

Deel dit artikel op social media

Van Impelen
"Ik ben heel blij met mijn medaille. Het waren hele moeilijke omstandigheden”, blikte Van Impelen terug op de reuzenslalom van vrijdag. “De piste was heel ijzig en daardoor was het een gevalletje van overleven.”

Vandaag werkte de 31-jarige atlete opnieuw een World Cup reuzenslalom af, maar wist daarbij niet op het podium te eindigen (6e). In St. Moritz staan komende week nog een aantal World Cups op haar programma. “Daar heb ik heel veel zin in. Ik kijk uit naar een nieuwe piste en nieuwe kansen.”

Kampschreur
De pas 17-jarige Jeroen Kampschreur won bij zijn World Cup-debuut vorig seizoen direct brons en voegde daar donderdag nog een bronzen medaille aan toe. Kampschreur: “Kühtai is een van de moeilijkste pistes uit het wedstrijdcircuit. Ik ben blij dat het me is gelukt om weer een medaille te winnen.”

Op de reuzenslalom was hij vandaag ook weer dichtbij een podiumplek. “Ik stond na de eerste run vijfde, maar maakte in de tweede run helaas een crash. Dat hoort er ook bij. In ieder geval geven deze wedstrijden vertrouwen voor de komende World Cups.”

Andere Nederlanders
Anna Jochemsen (4e op slalom) en Barbara van Bergen (4e op reuzenslalom) eindigden nipt naast het World Cup-podium. Op de Europa Cups in Pitztal – direct voorafgaand aan de World Cup – veroverde Anna wel twee zilveren medailles op de super-G. Van Impelen won op de super-G ook een bronzen plak. Bij de mannen skiede Jeffrey Stuut op de Europa Cup super-G naar zilver.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!