Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Beide achten naar de herkansing

Beide achten naar de herkansing

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse vrouwen acht is doorverwezen naar de herkansing. De ploeg van hoofdcoach Josy Verdonkschot eindigde in de serie op de tweede plaats, op ruim acht seconden van het Amerikaanse team. Alleen de winnaar plaatste zich rechtstreeks voor de finale.

 

Deel dit artikel op social media

De vrouwen acht behaalde bij Londen 2012 de enige roeimedaille voor Nederland (brons). Van dat team is alleen Claudia Belderbos nu nog over.

Mannen Acht
Ook de mannen acht slaagde er niet in om zich direct te plaatsen voor de finale. De ploeg van hoofdcoach Mark Emke kwam in de serie als tweede over de finish, op bijna 2 seconden van Groot-Brittannië en 0,12 seconde voor Nieuw-Zeeland. Ook hier verzekerde alleen de winnaar zich van een startbewijs voor de strijd om de medailles.

De Holland Acht maakte eind mei bij de wereldbeker in Luzern met goud veel indruk. Mede daardoor behoort de ploeg van Emke in Rio de Janeiro tot de medaillekandidaten. Bij de WK vorig jaar behaalde het vlaggenschip van Oranje brons.

Woensdag gaan de mannen in de herkansing opnieuw proberen om zich te plaatsen voor de finale.

Twee-zonder
Mitchel Steenman en Roel Braas namen revanche voor hun mislukte optreden in de serie. Het ervaren duo zegevierde in de herkansing en plaatste zich daardoor voor de halve finales van de twee-zonder. Ze bleven in de race het Servische koppel net voor.

Steenman en Braas hadden zaterdag grote moeite met de golfslag en de deining op de woelige Lagoa Rodrigo de Freitas. Het Nederlandse duo, dat aan een sterk seizoen bezig is, eindigde in de serie ontgoocheld op de vierde en laatste plaats.

Bij de vrouwen plaatsten Aletta Jorritsma en Karien Robbers zich niet voor de halve finales in de twee-zonder. Het Nederlandse koppel eindigde als vijfde en laatste in de eerste serie en zijn daarmee naar de herkansing verwezen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Olivier, Dirk, Tim, Tone, Boudewijn, Carline, Vincent, Claudia, Ilse, Peter, Joris, Sophie, Lies, Wianka, Mechiel, Olivia, Ellen, Karien, José, Roel, Jort, Robert, Boaz, Mitchel, Ae-Ri, Bjorn, Aletta, Peter, Monica en Kaj aan!