Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranjevrouwen hopen geschiedenis te schrijven op OKT

Oranjevrouwen hopen geschiedenis te schrijven op OKT

RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG - De Nederlandse voetbalsters beginnen woensdag met een wedstrijd tegen Zwitserland aan het cruciale olympisch kwalificatietoernooi (OKT).

Deel dit artikel op social media

Een nederlaag kan, met sterke naties als Noorwegen en Zweden als verdere tegenstanders, desastreus zijn. Alleen de winnaar van het OKT gaat komende zomer naar Brazilië.

"Wij zijn goed genoeg", zegt spits Vivianne Miedema tegen Voetbal International. "Ik hoop dat er zoveel mogelijk mensen ons komen steunen. Want we kunnen geschiedenis schrijven. We hebben al gedebuteerd op het WK. Laten we nu meteen ook maar naar die Olympische Spelen gaan."

Bondscoach Arjan van der Laan kreeg in de aanloop naar het duel met de Zwitsersen een flinke tegenvaller te verwerken. Lieke Martens, een van de uitblinkers tijdens het WK van 2015 in Canada, viel op het laatste moment af. Ze liep maandag tijdens de training een hersenschudding op en is niet inzetbaar.

Verdedigster Stefanie van der Gragt haakte eveneens af, door knieklachten. Jeslynn Kuijpers en Myrthe Moorrees zijn in hun plaats toegevoegd aan de selectie.

Thuisvoordeel

Van der Laan was in de voorbereiding optimistisch. "Alle ploegen zijn goed genoeg om eerste te worden. Hopelijk hebben wij door het thuisvoordeel een streepje voor. Kleine dingen gaan het verschil maken.''

De aftrap in het Kyocera-stadion in Den Haag tussen Nederland en Zwitserland is om 19.30 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Desiree, Loes, Anouk, Sari, Myrthe, Sherida, Merel, Dominique, Daniëlle, Manon, Vivianne, Shanice, Eshly, Tessel, Angela, Danique en Claudia aan!