Arc De Triomphe Met Agito's BSR AGENCY

Zo volg je de Paralympische Spelen van Parijs

21 augustus 2024
Redactie

Hoe kun je de Paralympische Spelen volgen? Wij laten je weten hoe je geen enkel hoogtepunt hoeft te missen.

Van 28 augustus tot en met 8 september 2024 komen 86 Nederlandse sporters in actie op het grootste sportevenement voor mensen met een beperking. De Paralympische Spelen zijn op verschillende manieren te volgen.

Dit jaar is er meer aandacht voor het evenement dan ooit. Vanuit de NOS en het IPC zijn er verschillende livestreams te volgen. Geen tijd om live te kijken? Volg TeamNL op Instagram, Facebook en Twitter. Hier vind je updates en delen we unieke achter de schermen content. 

Openings- en sluitingsceremonie

De openingsceremonie van de Paralympische Spelen is op woensdag 28 augustus live te zien op NPO 3 vanaf 20:00 uur. Zo'n 4.400 sporters uit 182 landen zullen in de Franse hoofdstad in actie komen in 22 takken van sport. De sluitingsceremonie is op zondag 8 september om 20:00 uur te zien via de stream op NOS.nl en de NOS-app. 

Programma Paralympische Spelen

Elke dag komen er verschillende teams en sporters in actie. Bekijk hier wanneer jouw favoriete sporter in actie komt en mis niets van de Paralympische Spelen.

Bekijk het programma

Live wedstrijden kijken

Wil je graag alle wedstrijden van TeamNL op de Paralympische Spelen live zien? Dan kun je via de livestream van NOS de wedstrijden waar TeamNL aan deelneemt van begin tot eind meemaken. Zo kun je onder andere para-atletiek, parazwemmen en rolstoelbasketbal live kijken. 

Als een Nederlandse sporter de finale bereikt, is het zelfs mogelijk om de finale te volgen op de televisie. Zo hoef je geen moment te missen!

Wil je naast de Nederlandse deelnemers ook sporters uit andere landen volgen? Dan biedt het YouTube-kanaal van het International Paralympic Committee (IPC) uitkomst. Hier kun je alle wedstrijden live bekijken en genieten van de meest indrukwekkende momenten. 

Bezoek het TeamNL Huis

Uniek deze Paralympische Spelen is het TeamNL Huis. Op donderdag 29 augustus worden de deuren van het TeamNL Huis geopend in Cabaret Sauvage, een schitterende spiegeltent in het Parijse Parc de la Villette. Bezoekers kunnen live sport kijken, huldigingen bijwonen, sporters ontmoeten en genieten van optredens van Diggy Dex en La Fuente. Het wordt een unieke beleving. Kom jij ook?

Alles over het TeamNL Huis

Studio Para Parijs

Elke dag is er NOS Studio Para Parijs, een latenightprogramma van ongeveer 50 minuten, gepresenteerd door Eline de Zeeuw. Hier worden de hoogtepunten van de dag besproken met een van de vier vaste gasten. 

Kortom, de Paralympische Spelen van Parijs 2024 beloven een uniek en inspirerend evenement te worden. Dankzij de verschillende livestreams en de socialmediakanalen van TeamNL hoef je niets te missen.

Gerelateerde artikelen

Toon alle