Estaffette

Zilver voor TeamNL vrouwen op de 4x400m

10 augustus 2024
Redactie

De Nederlandse vrouwen hebben zilver gewonnen op de 4x400 meter estafette op de voorlaatste dag van de Olympische Spelen.

De Nederlandse vrouwen hebben zilver gewonnen op de 4x400 meter estafette op de voorlaatste dag van de Olympische Spelen. Het kwartet, bestaande uit Lieke Klaver, Femke Bol, Cathelijn Peeters en Lisanne de Witte liep met 3.19,50 een nieuw Nederlands record, maar zag hoe titelverdediger Amerika oppermachtig was voor goud met 3.15,27. 

Dat TeamNL al snel geen kans meer had op goud, kwam door een fenomenale run van de Amerikaanse Sydney McLaughlin-Levrone, die er op de 400m horden ook vandoor ging met het goud. Zij sloeg als tweede loopster een enorm gat met de rest van het veld. 

Nederland streed daarachter met Ierland en Groot-Brittannië (brons) om het zilver. Na een goede opening van Klaver, hielden ook Peeters en De Witte goed stand bij de achtervolgers. Bol klaarde, net als bij de gemengde estafetteploeg, de klus met een fenomenale eindsprint. 

Blij en trots op elkaar

Na afloop waren de vrouwen natuurlijk heel blij trots op elkaar. Klaver: ''We hebben dit toernooi zoveel aan elkaar gehad. We moesten omgaan met teleurstellingen, maar we hebben elkaar geholpen.'' 

Bol voegde daaraan toe: ''We moesten vandaag allemaal top zijn en het is gewoon heel knap dat dat gelukt is. Daarom gaan we onder de 3.20. We kunnen heel trots zijn.'' De Witte sloot lachend af: ''We doen gewoon alles voor elkaar, daarom zijn we zo goed. Oké, misschien niet alles, maar wel heel veel.''

Series

Deze zilveren medaille is natuurlijk ook van Myrte van der Schoot, Eveline Saalberg die in de series naar de tweede tijd in 3.25,03 liepen. Dit betekende een directe doorgang naar de finale.

In Tokio eindigden de estafettevrouwen op de 4x400 meter op de zesde plaats. Wat dat betreft is het zilver van Parijs een schitterende verbetering en mooie afsluiting van het olympisch atletiektoernooi op de baan. Zondag komen Sifan Hassan en Anne Luiten nog wel in actie op de marathon. 

Foto: Lieke Klaver, Femke Bol, Cathelijn Peeters en Lisanne de Witte vieren de zilveren plak. (Foto: BSR Agency)

Gerelateerde teams