69095968 BSR AGENCY

Weer goud op roeibaan: magistrale race Ymkje Clevering en Veronique Meester

02 augustus 2024
Redactie

Het roeiduo Ymkje Clevering en Veronique Meester heeft op indrukwekkende wijze de derde gouden medaille voor TeamNL binnengehaald tijdens de Olympische Spelen.

Als regerend wereldkampioenen in de tweezonder bleken de roeisters ook in Parijs onverslaanbaar. Ymkje Clevering en Veronique Meester treden daarmee in de voetsporen van de mannen dubbelvier en de vrouwen vierzonder, die eerder deze week olympisch goud wonnen.

In een magistrale race wisten de Nederlandse roeisters de concurrentie voor te blijven. In een tijd van 6:58,67 kwam het Nederlandse duo over de finish. De Roemseense vrouwen kwamen 4,3 seconden later en pakte het zilver. Het brons was voor Australië.

Ymkje Clevering en Veronique Meester wonnen drie jaar geleden op de Spelen van Tokio nog zilver in de vierzonder. Ze zaten toen in een boot met Ellen Hogerwerf en Karolien Florijn.

Wat is het geheim van Nederland Sportland? In deze derde aflevering van de documentaire VUUR gaan we op zoek naar de hitte. Hoe kunnen onze sporters vertrouwen in zichzelf blijven houden in het heetst van de strijd? Met Veronique Meester en Ymkje Clevering. 

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle