Lieke Klaver OS 2024 Parijs

Lieke Klaver na opmerkelijke start uitgeschakeld op 400 meter

07 augustus 2024
Redactie

Lieke Klaver (25) heeft zich niet geplaatst voor de finale van de 400 meter op de Olympische Spelen in Parijs. Haar halve finale kende een opmerkelijk begin: ze kwam als enige niet uit de startblokken en kreeg daarop een gele kaart en een waarschuwing.

Bij de tweede poging liep ze 50,44 seconden, wat ver verwijderd is van haar persoonlijke record van 48,56 seconden. Deze tijd bleek niet voldoende om door te gaan naar de finale.

Na afloop van de race was de teleurstelling groot bij Klaver. De eerste start had haar uit evenwicht gebracht, zo verklaarde ze aan de NOS. "Ik dacht dat de starter te lang wachtte. Maar ik weet niet waar het aan lag. De start was slecht, het middenstuk was slecht en het laatste stuk was slecht. Ik weet het gewoon niet en wil uithuilen bij mijn coaches." Wat er precies misging, is nog steeds onduidelijk.

Klaver eindigde als vierde in haar serie. Hoewel ze niet bij de beste twee finishte, had ze nog steeds een kans om door te gaan als een van de twee snelste verliezers. Helaas werd haar tijd in de derde serie overtroffen, waardoor die hoop vervloog.

Afgelopen zaterdag won Lieke nog goud op de 4x400 meter gemengde estafette. Er is nog een kans op een medaille voor haar: vrijdagochtend doet ze mogelijk mee aan de series van de 4x400 meter estafette.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams