Handbalsters Denned BSR AGENCY OS 2024 (1)

Handbalsters opnieuw gestrand in kwartfinales Olympische Spelen

06 augustus 2024

De handbalvrouwen zijn er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van de Olympische Spelen in Parijs. In de kwartfinale, die werd afgewerkt in Lille, was Denemarken met 29-25 te sterk, waardoor het olympische avontuur voor Nederland hier eindigt. Het is de derde Olympische Spelen waar Oranje met lege handen huiswaarts gaat.

Nederland kende een flitsende start in de kwartfinale van de Olympische Spelen. De ploeg stond na vijf minuten met 4-1 voor. Waar Oranje in de eerste helft goed startte, deed Denemarken dat in de tweede helft. De 7-10 achterstand werd omgebogen naar een 15-10 voorsprong. Daarna slaagde de ploeg van bondscoach Per Johansson er niet meer in het gat te dichten.

De handbalsters van TeamNL waren in Parijs voor de derde keer op rij aanwezig op de Olympische Spelen. In 2016 maakte de ploeg in Rio de Janeiro haar debuut. De formatie van bondscoach Henk Groener speelde goed, maar in de halve finale ging het mis tegen Frankrijk. In het duel om het brons was Noorwegen te sterk.

Vijf jaar later waren onze handbalsters er weer bij. Als wereldkampioen hadden ze zich direct gekwalificeerd voor de Spelen in Tokio. Maar in de kwartfinale zat opnieuw Frankrijk de ploeg in de weg.

Van de huidige selectie waren Lois Abbingh, Laura van der Heijden, Kelly Dulfer en Angela Malestein er alle drie edities bij.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle