Valizevries 07638

Parawielrenners gaan voor topklassering in Parijs

24 juli 2024
KNWU

Bondscoach Floris Goesinnen de selectie parawielrenners bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Paralympische Spelen in Parijs. De veertien renners reizen met grote ambitie af en verschijnen aan de start van zowel de wegwedstrijd als op de baan.

Goesinnen heeft veel vertrouwen in de medaillekansen van zijn sporters. “Als winnaar van het medailleklassement van de laatste twee wereldbekers zijn alle ogen op ons gericht. Dit is niet nieuw voor deze groep, zij weten hoe ze moeten omgaan met deze druk."

"We hebben een groot aantal atleten die de ervaring van eerdere Spelen met zich meebrengen, zoals onze sprinter puur sang Caroline Groot die al eerder een olympische medaille in de wacht sleepte, Daniel Abraham die wederom voor niets minder dan goud gaat en Chantal Haenen die na haar olympisch debuut nu als ervaringsdeskundige op jacht gaat naar het eremetaal." 

"De tandems op de weg en baan; regerend wereldkampioenen Patrick Bos & Tristan Bangma en Timo Fransen & Vincent ter Schure, en niet te vergeten Jeannette Jansen die voor een indrukwekkende achtste keer aan de Paralympische Spelen deelneemt. Mitch Valize, die als debutant in Tokio maar liefst twee gouden medailles omgehangen kreeg, en klassegenoot Tim de Vries die nog weleens voor een mooie verrassing kan gaan zorgen."

"En natuurlijk Jetze Plat, hij heeft al zoveel mooie successen gekend. Lukt het hem zijn carrière te bekronen en weer de triple te pakken inclusief een zijstapje naar de triatlon? Ten slotte kijk ik er ook enorm naar uit om onze olympisch debutanten Martin van de Pol, Marieke van Soest en Mark Mekenkamp in actie te zien.”

Ook technisch directeur Wilbert Broekhuizen staat stil bij de indrukwekkende resultaten van de Paralympische ploeg. “In Tokio werd het ongelofelijke aantal van negen keer goud, drie keer zilver en viermaal brons behaald. Met deze groep paralympische topatleten, die we straks op de weg en baan in actie gaan zien, geloven we dat we dit kunnen evenaren. We hopen dan ook dat Nederland de verrichtingen van onze paralympiërs gaat volgen en zich laat inspireren door de (verhalen achter de) prestaties, die zeker niet vanzelfsprekend zijn en waar we enorm trots op kunnen zijn.”

Wielerselectie Paralympische Spelen

Mannen

Patrick Bos & Tristan Bangma (MB) - Baan (achtervolging), wegwedstrijd & tijdrit

Timo Fransen & Vincent ter Schure (MB) - Baan (achtervolging), wegwedstrijd & tijdrit

Daniel Abraham Gebru (MC5) - Baan (achtervolging), wegwedstrijd & tijdrit

Martin van de Pol (MC5) - Baan (achtervolging), wegwedstrijd & tijdrit

Mitch Valize (MH5) - Wegwedstrijd & tijdrit

Tim de Vries (MH5) - Wegwedstrijd & tijdrit

Jetze Plat (MH4) - Wegwedstrijd & tijdrit

Mark Mekenkamp (MH3) - Wegwedstrijd & tijdrit

Vrouwen

Caroline Groot (WC5) - Baan (500 meter & achtervolging)

Chantal Haenen (WH5) - Wegwedstrijd & tijdrit

Jennette Jansen (WH4) - Wegwedstrijd & tijdrit

Marieke van Soest (WT1) - Wegwedstrijd & tijdrit

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle