Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Professioneel rolstoelbasketbalster Carina de Rooij begon haar sportcarrière als turnster. Op haar achttiende ging dat echter mis: ze brak haar rug wat resulteerde in een dwarslaesie. Tijdens haar revalidatie ontdekte ze rolstoelbasketbal. Van eenzaam in de turnhal naar voor elkaar door het vuur gaan. Met succes: samen met het team werd ze al Europees, wereld en paralympisch kampioen en gaan ze nu samen voor plaatsing voor Parijs 2024.