Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Arantxa Rus opent vrijdag het duel om de Billie Jean King Cup tussen Nederland en Spanje met een enkelspelpartij tegen Nuria Parrizas Dias. Rus is de nieuwe kopvrouw van het TeamNL Billie Jean Cupteam. Haar partij duel wordt gevolgd door het treffen tussen Lesley Pattinama-Kerkhove en Sara Sorribes Tormo. Inzet van deze ontmoeting in de qualifiers-ronde is een plek in de Billie Jean King Cup Finals.

In de Maaspoort in Den Bosch kiest debuterende captain Elise Tamaëla in het enkelspel voor de vertrouwde krachten Rus en Pattinama-Kerkhove. Nieuw is wel dat de 31-jarige Rus de kopvrouw van TeamNL is. "We hebben tot nu toe een goede trainingsweek gehad. Ik heb al een toernooi op gravel achter de rug dus ik ben al wat langer gewend aan deze ondergrond", verklaarde Rus op de persconferentie na de loting.

Arianne Hartono en Demi Schuurs staan op het formulier voor het dubbelspel op zaterdag. Dat duel staat gepland na de singles tussen Rus en Sorribes Tormo en Pattinama-Kerkhove en Parrizas Dias.

"Arantxa is voor mij de absolute nummer één van dit team," lichtte Tamaëla haar keuze toe. "De keuze voor het tweede enkelspel was niet gemakkelijk. Lesley en Arianne stonden beiden heel goed te trainen en ze dreven elkaar naar een hoger niveau. Dat is wat je als captain wilt zien uiteraard. Uiteindelijk heeft de ervaring de doorslag van gegeven."

Programma en voorbeschouwing