Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rianne de Vries en Dylan Hoogerwerf zijn als laatste twee shorttrackers toegevoegd aan de ploeg die namens TeamNl wordt uitgezonden naar de Olympische Winterspelen in Beijing. Schaatsbond KNSB heeft hun namen vandaag bekendgemaakt. Ook is besloten dat Georgie Dalrymple en Bram Steenaart als reserverijders naar Beijing zullen meereizen. Die voorzorgsmaatregel is getroffen omdat de Chinese inreisregels in coronatijd het ingewikkeld maken om vervangers op het laatste moment te laten ‘invliegen’. 

Op 18 december werden de eerste acht namen al gepubliceerd. Met De Vries en Hoogerwerf is het team compleet. Hiermee is ook bekend welke rijders op welke afstanden in actie komen. Dat overzicht ziet er als volgt uit.
 
Vrouwen
Suzanne Schulting: 500m, 1000m, 1500m, relay en mixed relay
Xandra Velzeboer: 500m, 1000m, 1500m, relay en mixed relay
Selma Poutsma: 500m, 1000m, relay en mixed relay
Yara van Kerkhof: relay
Rianne de Vries: relay
Voor de laatste startplek (1500 meter) wordt de naam later bekendgemaakt. 
 
Mannen
Itzhak de Laat: 500m, 1000m, relay en mixed relay
Sjinkie Knegt: 1000m, 1500m, relay en mixed relay
Jens van ’t Wout: 500m, 1000m, relay en mixed relay
Sven Roes: 1500m en relay
Dylan Hoogerwerf: 500 meter en relay
De laatste startplek (1500 meter) wordt later ingevuld.
 
De Olympische Spelen in Beijing zijn van 4 t/m 20 februari. De shorttrackers reizen, evenals het merendeel van TeamNL, op 26 januari naar China. 

Rianne de Vries (links) met Yara van Kerkhof. Foto boven: Dylan Hoogerwerf (Orange Pictures).

Rianne de Vries (links) met Yara van Kerkhof. Foto boven: Dylan Hoogerwerf (Orange Pictures).

Wie gaan er naar de Winterspelen?