Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De ruiters en paarden die TeamNL gaan vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in Tokio zijn bekend. De KNHS heeft vandaag de combinaties officieel voorgedragen aan sportkoepel NOC*NSF. De afvaardiging bestaat uit vier combinaties voor zowel de dressuur als het springen en twee combinaties in de discipline eventing.

Bij het springen en dressuur bestaan de landenteams tijdens de Olympische Spelen uit drie combinaties. Naast de drie teamleden reist er  voor deze disciplines één reserve-combinatie mee. In de discipline eventing heeft Nederland twee individuele startplaatsen verworven. Lees hier meer over het format van de paardensport tijdens de Olympische Spelen.

Bekijk hier de teams:

Dressuurbondscoach Alex van Silfhout heeft gekozen voor Nederlands kampioen Edward Gal met GLOCK’s Total US, Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. en Marlies van Baalen met Go Legend en als meereizende reserve is Dinja van Liere met Haute Couture aangewezen. Voor Edward Gal gaat GLOCK’s Toto jr. N.O.P. als reservepaard in quarantaine.

Bij de springruiters bestaat de TeamNL selectie van bondscoach Rob Ehrens uit Maikel van der Vleuten met Beauville Z, Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante N.O.P. en Harrie Smolders met Dolinn N.O.P.. Willem Greve is met Zypria S N.O.P. aangewezen als meereizend reserve-combinatie. Voor Harrie Smolders gaat Bingo du Parc als reserve paard in quarantaine.

In de eventing komen voor TeamNL twee individueel startende combinaties aan start. Bondscoach Andrew Heffernan heeft Merel Blom met The Quizmaster en KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ de Tailleur aangewezen.

Programma Olympische Spelen Tokio

Onderstaand het tijdschema voor de paardensportdisciplines tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Dressuur - 23 juli t/m 28 juli
Eventing - 29 juli t/m 2 augustus
Springen - 3 augustus t/m 7augustus