Edward Gal op Undercover Londen 2012 GettyImages Alex Livesey 150039643.jpg

TeamNL-ruiters voor Olympische Spelen bekend

05 juli 2021
KNHS (Paardensport)

De ruiters en paarden die TeamNL gaan vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in Tokio zijn bekend. De KNHS heeft vandaag de combinaties officieel voorgedragen aan sportkoepel NOC*NSF. De afvaardiging bestaat uit vier combinaties voor zowel de dressuur als het springen en twee combinaties in de discipline eventing.

Bij het springen en dressuur bestaan de landenteams tijdens de Olympische Spelen uit drie combinaties. Naast de drie teamleden reist er  voor deze disciplines één reserve-combinatie mee. In de discipline eventing heeft Nederland twee individuele startplaatsen verworven. Lees hier meer over het format van de paardensport tijdens de Olympische Spelen.

Bekijk hier de teams:

Dressuurbondscoach Alex van Silfhout heeft gekozen voor Nederlands kampioen Edward Gal met GLOCK’s Total US, Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. en Marlies van Baalen met Go Legend en als meereizende reserve is Dinja van Liere met Haute Couture aangewezen. Voor Edward Gal gaat GLOCK’s Toto jr. N.O.P. als reservepaard in quarantaine.

Bij de springruiters bestaat de TeamNL selectie van bondscoach Rob Ehrens uit Maikel van der Vleuten met Beauville Z, Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante N.O.P. en Harrie Smolders met Dolinn N.O.P.. Willem Greve is met Zypria S N.O.P. aangewezen als meereizend reserve-combinatie. Voor Harrie Smolders gaat Bingo du Parc als reserve paard in quarantaine.

In de eventing komen voor TeamNL twee individueel startende combinaties aan start. Bondscoach Andrew Heffernan heeft Merel Blom met The Quizmaster en KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ de Tailleur aangewezen.

Programma Olympische Spelen Tokio

Onderstaand het tijdschema voor de paardensportdisciplines tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Dressuur - 23 juli t/m 28 juli
Eventing - 29 juli t/m 2 augustus
Springen - 3 augustus t/m 7augustus

Gerelateerde artikelen