Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bondscoach Alyson Annan heeft de zestien namen bekendgemaakt van de hockeyvrouwen die deel uitmaken van de selectie voor de Olympische Spelen van Tokio.

De vrouwenhockeyselectie van TeamNL bestaat uit:

Felice Albers, (Amsterdam)
Ireen van den Assem, (HC Den Bosch)
Margot van Geffen, (HC Den Bosch)
Eva de Goede, (Amsterdam)
Marloes Keetels, (HC Den Bosch)
Josine Koning, (HC Den Bosch)
Laurien Leurink, (S.C.H.C.)
Caia van Maasakker, (S.C.H.C.)
Frédérique Matla, (HC Den Bosch)
Laura Nunnink, (HC Den Bosch)
Malou Pheninckx, (Kampong)
Pien Sanders, (HC Den Bosch)
Lauren Stam, (Amsterdam)
Maria Verschoor, (Amsterdam)
Xan de Waard, (S.C.H.C.)
Lidewij Welten, (HC Den Bosch)

Vijf reservespeelsters

Alyson Annan reist met vijf reservespeelsters af naar Japan. Sanne Koolen (HC De Bosch), Freeke Moes (Amsterdam) en keepster Anne Veenendaal (Amsterdam) zijn door de staf als reservespeelsters voor de Olympische Spelen aangewezen. Als de zestien speelsters uit de olympische selectie en de drie reserves fit zijn, vliegen Kyra Fortuin (S.C.H.C.) en Stella van Gils (Pinoké) voor de start van de Olympische Spelen terug naar Nederland.