Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Olympische en Paralympische Spelen werden in 2013 toegewezen aan Tokio. Vanwege de wereldwijde coronacrisis kon het evenement niet zoals gepland in de zomer van 2020 worden gehouden. De Olympische Spelen worden nu gehouden van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. De Paralympische Spelen zijn van 24 augustus tot en met 5 september 2021. De naam blijft wel Tokyo 2020.

Tijdens de Olympische Spelen wordt in 339 disciplines in 33 takken van sport gestreden om de medailles. Vanwege de lengte van het toernooi gaan twee dagen voor de openingsceremonie het voetbal en het softbal al van start. Roeien en handboogschieten beginnen op de dag van de openingsceremonie. 

Tijdens de Paralympische Spelen wordt in 539 disciplines in 22 takken van sport gestreden om de medailles.