Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters uitgeschakeld op EK ondanks overwinning op Duitsland

Handbalsters uitgeschakeld op EK ondanks overwinning op Duitsland

Cheer!

Onze handbalsters zijn er niet in geslaagd om de halve finales te bereiken op het EK. In het Deense Kolding won de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade maandagavond in de tussenronde met 28-27 van Duitsland. Maar de overwinning met maar één doelpunt verschil was te weinig om nog zicht te houden op het bereiken van de laatste vier.

Deel dit artikel op social media

Ondanks de overwinning kunnen de handbalsters niet meer bij de eerste twee teams eindigen in hun poule. De opdracht voor Nederland werd donderdag al een stuk moeilijker, toen er van Noorwegen verloren werd (32-25). Dinsdag speelt de regerend wereldkampioen zijn laatste duel op dit EK, tegen Roemenië.

Twee jaar geleden pakte Nederland brons op het EK. Een jaar later werd de wereldtitel veroverd. 

Teveel kansen gemist

Angela Malestein zette de knop al weer snel om na de wetenschap dat de handbalsters geen medaille zullen winnen. "Dat is balen natuurlijk, maar we gaan er alles aan doen om nog voor de vijfde plaats te spelen", zei de hoekspeelster, die met zes goals een belangrijk aandeel had in de nipte zege.

"We speelden een prima wedstrijd, maar hebben wel te veel kansen gemist. Dat is geen schande, want we speelden met veel jonge meiden in de ploeg die nog niet gewend zijn aan de druk", aldus Malestein. "Maar we wisten wel dat winnen met één doelpunt te weinig zou zijn."

Malestein, die zelf jaar in Duitsland heeft gehandbald, was niet verrast door het sterke optreden van de tegenstander in de Sydbank Arena van Kolding. "Henk Groener, onze oude bondscoach, is daar al een paar jaar aan het werk en heeft een goede ploeg gesmeed. Hun keepster was vandaag ook uitzonderlijk sterk. Op dit niveau speel je een ploeg niet even weg. Winnen met 15 doelpunten verschil of zo was dan ook een utopie."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tess, Lois, Angela, Martine, Danick, Annick, Inger, Nikita, Debbie, Kelly, Laura, Jessy, Merel, Harma, Bo, Larissa, Rinka, Dione en Emmanuel aan!