Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Weekblog TeamNL: Goud en twee zilver voor Talent TeamNL IJshockey

Weekblog TeamNL: Goud en twee zilver voor Talent TeamNL IJshockey

Cheer!

Onze sporters komen deze week weer over de hele wereld in actie. Lees hier de belangrijkste uitslagen en het laatste nieuws.

Vrijdag 17 januari 

Waterpolosters winnen ook van Frankrijk op EK 

De waterpolosters hebben ook hun vierde wedstrijd met een groot verschil gewonnen. In Boedapest versloegen de Nederlandse dames  Frankrijk met 18-1 (4-1 6-0 4-0 4-0). De waterpolosters waren na overwinningen op Israël (22-3), Duitsland (23-3) en Italië (10-4) al zeker van een plek in de kwartfinales. Zondag spelen ze hun laatste groepswedstrijd tegen Spanje om de eerste plek in de poule.

Joost Luiten zevende na tweede ronde in Abu Dhabi

Golfer Joost Luiten heeft een sterke tweede ronde gelopen op het Abu Dhabi Championship. De golfer meldde zich met een score van vier slagen onder het baangemiddelde in de top. Voorlopig staat Joost Luiten gedeeld zevende. Heel wat golfers zijn nog bezig met hun tweede ronde.

Tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove verliest in kwalificatie Australian Open

Tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove heeft zich niet kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. Ze verloor in de tweede kwalificatieronde van Barbara Haas. De Oostenrijkse rekende in drie sets af met de 28-jarige Pattinama-Kerkhove: 6-4 4-6 6-1.

Australian Open in zicht voor tennisser Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor heeft nog één overwinning nodig om te kunnen meedoen aan de Australian Open. De 23-jarige Haarlemmer, nummer 175 van de wereld, bereikte de laatste ronde van de kwalificaties door de 18-jarige Australiër Rinky Hijikata in twee sets te verslaan: 7-5 7-5. Tallon Griekspoor strijdt zaterdag met Lorenzo Musetti uit Italië om een plek in het hoofdtoernooi.

Donderdag 16 januari 

Waterpoloërs in tweede EK-duel onderuit tegen Rusland 

Het is de waterpoloërs in Boedapest niet gelukt hun tweede groepswedstrijd op het EK in Hongarije te winnen. De ploeg van Rusland bleek met 15-9 te sterk.
De waterpoloërs hadden dinsdag de eerste wedstrijd op het EK nog met 9-8 van Roemenië gewonnen. Servië, dat de eerste twee duels overtuigend wist te winnen, is zaterdag de laatste tegenstander in de groepsfase. De groepswinnaar gaat direct door naar de kwartfinales, de nummer 2 en 3 spelen in een tussenronde.

Roeier Stef Broenink in dubbeltwee op weg naar Tokio

Bondscoach Eelco Meenhorst heeft de scull-selectie van het Nationaal Roeiteam voor komend seizoen bekendgemaakt. Met een dubbelvier (M4x), een dubbeltwee (M2x) en een skiff (M1x) hoopt de ploeg bij te dragen aan de meest succesvolle Spelen ooit voor de Nederlandse roeiers. Meest opvallend is de plaatsing van Stef Broenink in de dubbeltwee. 

Dubbelvier (M4x):  Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers en Tone Wieten 
Dubbeltwee (M2x): Melvin Twellaar en Stef Broenink 
Skiff (M1x): Amos Keijser 
Reserve: Niki van Sprang

Schaatsster Femke Kok naar WK afstanden

Schaatstalent Femke Kok gaat komende maand haar debuut maken op de WK afstanden voor senioren in Salt Lake City. De 19-jarige Friezin kwalificeerde zich eind december bij de NK afstanden in Heerenveen op de 500 meter verrassend voor de mondiale titelstrijd (13-16 februari) op de snelste ijsbaan ter wereld. 

Indy de Vroome kwalificeert zich niet voor de Australian Open

Tennisster Indy de Vroome is blijven steken in de eerste kwalificatieronde voor de Australian Open. De 23-jarige Brabantse moest het in twee sets afleggen tegen Lara Arruabarrena: 3-6 3-6. De 27-jarige Spaanse is de nummer 152 van de wereld, Indy De Vroome staat buiten de top 200.

Woensdag 15 januari

Handballer Van Olphen beëindigt carrière

De handbalcarrière van Fabian van Olphen is op ongelukkige wijze voortijdig tot een einde gekomen. De 38-jarige speler van de Duitse club TBV Lemgo heeft de voorste kruisband van een knie afgescheurd. Die zware blessure dwingt hem tot stoppen.

Waterpolosters op EK ruim langs Italië


De Nederlandse waterpolosters hebben ook hun derde groepsduel op het Europees kampioenschap in Boedapest gewonnen. De ploeg van Arno Havenga won woensdag met 10-4 van Italië. Eerder wonnen we met ruime cijfers van Israël en Duitsland. Oranje speelt later deze week nog tegen Frankrijk en Spanje.

Nederlands succes op tweede dag FINA Champions Swim Series

Op de tweede dag van de FINA Champions Swim Series in het Chinese Shenzhen was er winst voor Arno Kamminga op de 200 schoolslag (2.09,00), Kira Toussaint op de 100 rugslag (59,52) en Ranomi Kromowidjojo op de 50 vlinderslag (25,78). Femke Heemskerk had een ‘prima dag’ en was vooral blij met haar race op de 50 vrije slag, waarop ze derde werd in 24,70.

Goud en twee zilver voor Talent TeamNL IJshockey

Iris van Houten heeft vandaag met haar ijshockeyteam Geel de hoogste trede van het podium bij de Jeugd Olympische Winterspelen in Lausanne beklommen. Een zilveren plak was er voor Kimberly Collard van Team Zwart en voor Dylan Wesseling met Team Rood bij de jongens.

In de finale was Team Geel met 6-1 duidelijk de meerdere over Team Zwart. In de wedstrijd om het brons verloor Team Bruin met Roos Karst met 4-6 van Team Blauw. Bij de jongens kreeg Team Zwart van Corné van Stuijvenberg in de laatste seconde van de strijd om de derde plaats het verliezende doelpunt tegen.

Schaatsbond wijst beroep Verweij en Ntab af

De KNSB heeft het beroep van Koen Verweij en Dai Dai Ntab afgewezen. De twee schaatsers waren het niet eens met de beslissing om Kjeld Nuis, die zich wegens ziekte tijdens de NK afstanden niet kon kwalificeren voor de WK afstanden, een aanwijsplaats aan te bieden. Die plekken heeft de schaatsbond altijd achter de hand voor "zeer uitzonderlijke gevallen".

Schaatstalenten buiten de prijzen op mixed teamsprint

De Nederlandse schaatsers zijn bij de Jeugd Olympische Spelen op het onderdeel mixed teamsprint buiten de prijzen gevallen. Myrthe de Boer deed het woensdag op de buitenbaan in Sankt Moritz het best. Zij werd met haar team vijfde in een tijd van 2:06,80, Isabel Grevelt eindigde op de negende plaats in 2:08,16, Remo Slotegraaf werd met zijn team twaalfde in 2:10,06. Het team van Sebas Dinis werd gediskwalificeerd.

De Nederlander Johan Freriksen was coach van één van de teams. Zijn ploeg, met onder meer Victoria Stirnemann, de dochter van schaatscoryfee Gunda Niemann, werd achtste.

De mixed teamsprint ging over vier ronden. De teams bestonden uit twee jongens en twee meisjes, alle vier met een verschillende nationaliteit.

Dinsdag 14 januari

Kamminga wint goud met Nederlands record

Arno Kamminga heeft in China het Nederlands record op de 100 meter schoolslag verbeterd. De Nederlander noteerde bij de FINA Champions Swim Series een tijd van 58,61 seconden, goed voor goud. 

Drie ijshockeyers naar finale Jeugd Olympische Spelen

Kimberly Collard, Iris van Houten en Dylan Wesseling hebben zich bij de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne geplaatst voor de ijshockeyfinale van de 3x3 mixed nations competitie. Roos Karst en Corné van Stuijvenberg strijden om het brons. De finalewedstrijden worden morgen gespeeld.


Niebeek nieuwe bondscoach korfballers


Jan Niebeek is met ingang van de Korfbal Challenge 2020 de nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal. De opvolger van WIm Scholtmeijer tekende op het bondsbureau in Zeist een vierjarig contract. Vorige week werd bekend dat de huidige bondscoach Wim Scholtmeijer en zijn assistenten Leon Braunstahl en Jennifer Tromp na het EK in november afzwaaien bij de nationale ploeg.

Waterpoloërs openen EK met zege op Roemenië

Onze waterpoloërs zijn het Europees kampioenschap begonnen met een zege. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer was dinsdagochtend in Boedapest met 9-8 te sterk voor Roemenië.

Maandag 13 januari

Handballers klaar op EK na verlies van Spanje

Hun allereerste EK handbal is na drie wedstrijden ten einde voor onze handballers. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson leed in het laatste groepsduel een nederlaag tegen regerend kampioen Spanje met 36-25 en is daarmee uitgeschakeld voor een verder vervolg in de eindronde.

Myrthe de Boer pakt goud op Jeugd Olympische Spelen

Schaatsster Myrthe de Boer heeft op de Jeugd Olympische Spelen Lausanne 2020 goud gepakt op de 1.500 meter. In de laatste rit reed ze in 2.10.44 naar de eerste plaats, veertien honderdste voor de Japanse Takahashi. Isabel Grevelt, de andere Nederlandse langebaanschaatsster, werd zevende (2.14.57) op de buitenbaan van Sankt Moritz.

Het is de tweede gouden plak voor Talent TeamNL. Gisteren was Isabel de beste op de 500 meter.

Bij de jongens werd Remo Slotegraaf vijfde (1.56.87) op deze afstand en finishte Sebas Diniz als elfde (1.59.47).

Alvarado start op WK veldrijden bij elite

Ceylin del Carmen Alvarado zal bij het WK in het Zwitserse Dübendorf uitkomen bij de elitevrouwen. Alvarado (21) was aanvankelijk van plan nog een keer mee te dingen naar de wereldtitel bij de beloften. Na het behalen van de nationale titel bij de elite, zondag in Rucphen, liet ze al doorschemeren die keuze te heroverwegen.

Waterpolosters ook veel te sterk voor Duitsland


Onze waterpolosters hebben ook hun tweede duel op het EK in Boedapest met duidelijke cijfers gewonnen. Na Israël was maandag Duitsland geen partij voor de vrouwen van bondscoach Arno Havenga: 23-3.


Bekijk hier het weekblog van TeamNL van week 2.

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!