Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeisters pakken vier keer goud bij wereldbeker in Plovdiv

Roeisters pakken vier keer goud bij wereldbeker in Plovdiv

Cheer!

Bij de eerste wereldbekerwedstrijden van het roeiseizoen hebben vier Nederlandse boten goud veroverd. Aletta Jorritsma en José van Veen waren in het Bulgaarse Plovdiv de beste in de twee-zonder. Het duo kwam na 7.22, 270 minuten binnen. Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester wonnen de vier-zonder. Lisa Scheenaard pakte het goud in de skiff. Ook de acht (Beeres, Youssifou, Brandsma, Drenth, Oldenburg, Wilms, Rustenburg, Lanz en stuurvrouw Noort) roeide overtuigend naar de zege.

Van Veen en Jorritsma hadden een voorsprong van 0,61 seconde op het Chinese koppel Miaomiao Qin en Linlin Guo. De Amerikaanse roeisters Felice Mueller en Emily Regan pakten het brons.

Finale via herkansingen
Jorritsma en Van Veen hadden zich via de herkansingen geplaatst voor de finale. Daarin namen ze vanaf het begin de leiding en stonden die niet meer af. ,,Dat was een heel zware race reageerde Jorritsma na de race. ,,We zijn blij dat het goed ging in de finale. We weten dat we een goede snelheid en een snelle start hebben, maar onze finish is vaak niet de beste. We konden het echter volhouden en de rest voorblijven."

Zilver was er voor de lichte dubbeltwee (Martine Veldhuis en Ilse Paulis) en de dubbelvier (Roos de Jong, Inge Janssen, Sophie Souwer en Olivia van Rooijen). Er kwamen in het Bulgaarse Plovdiv, waar vorig jaar de WK werden gehouden, geen Nederlandse mannen in actie.

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig José, Aletta, Ymkje, Karolien, Elisabeth, Veronique, Inge, Sophie, Roos, Olivia, Elsbeth, Laila, Hermijntje, Lisanne, Marloes, Monica, Lies en Ae-Ri aan!