Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

World Tour goud voor Emi van Driel en Raisa Schoon

World Tour goud voor Emi van Driel en Raisa Schoon

Cheer!

Emi van Driel en Raisa Schoon hebben het 1-ster toernooi van de FIVB World Tour in het Zweedse Göteborg gewonnen. De meiden van de Kadijk Beach University waren in de finale met 2-0 (21-17 en 21-18) te sterk voor het Oekraïense duo Mahkno/Mahkno. Het is de eerste medaille op de World Tour voor Van Driel en Schoon en meteen is het goud. Van Driel was enorm blij en trots. “Ontzettend gaaf om een World Tour titel te pakken!”

Deel dit artikel op social media

Dat ze de titel zouden pakken, hadden ze van te voren niet echt verwacht. Van Driel: “We gingen er eigenlijk heel open in. We hadden niet erg veel verwachtingen. We zijn nog maar net begonnen met het beachvolleybal na het zaalseizoen en goud is dan natuurlijk helemaal mooi!”

Ze hadden zoals altijd voor de finale de tegenstander goed geanalyseerd met hun coach. “We wisten dat Oekraïne een lastige tegenstander zou worden, omdat ze andere wedstrijden veel servicedruk lieten zien. Dat we er dan dit tegenover zetten is echt heel mooi en laat ook weer goed onze progressie zien,” aldus de trotse Van Driel.

De kersverse winnares van het goud legt uit waarmee ze het verschil maakten. “We wisten dat we gewoon ons eigen dingen moesten doen en de side out maken. Kansen zouden we daarna wel krijgen. En dit lukte. Ontzettend gaaf om een World Tour titel te pakken! We hebben hard gewerkt en dit betaald zich weer uit. Enorm veel credits naar onze coach Debora, want zij zorgt ervoor dat we er elke keer weer staan. Met dit als begin kijken we ontzettend uit naar de rest van de zomer!” 

Foto: CEV - Johanna Svensson

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Emi en Raisa aan!