Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje laat VS-vrouwen alle hoeken van hockeyveld zien

Cheer!

Oranje laat VS-vrouwen alle hoeken van hockeyveld zien

De Nederlandse hockeysters hebben in Rotterdam flink uitgehaald tegen de Amerikaanse ploeg. Oranje won het 7e groepsduel in de FIH Pro League eenvoudig. De score liep op tot liefst 7-1.

cheers! 10
Deel dit artikel op social media

Voor de thuisploeg kwamen Xan de Waard, Kyra Fortuin (beiden twee), Yibbi Jansen, Marloes Keetels en Caia van Maasakker op het scorebord. De wereldkampioen versloeg de Verenigde Staten half februari in Winston-Salem al met 5-0. Oranje rolde afgelopen woensdag China in Utrecht met 6-0 op.

Grand Final
Op basis van een hoger winstpercentage nam Nederland in de Pro League de leidende positie over van Argentinië. De eerste 4 teams na een volledige competitie plaatsen zich voor de Grand Final, die eind juni in Amsterdam wordt afgewerkt. 

Lekker bezig
Voor Nederland was het de 6e overwinning in de nieuwe mondiale competitie. De ploeg van bondscoach Alyson Annan verloor begin februari van Australië (1-0). Nederland speelt over een kleine twee weken de volgende groepswedstrijd in en tegen Duitsland.


Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Xan, Caia en Marloes aan!