Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

EK-titel op de rekstok voor Epke Zonderland
Cheer!

EK-titel op de rekstok voor Epke Zonderland

De Netto Arena in het Poolse Szczecin trakteerde Epke Zonderland op een staande ovatie. Het juryoordeel moest toen nog volgen, maar ook die wist het vakmanschap op waarde te schatten van Mr. Highbar, zoals de speaker Zonderland aankondigde: goud!

cheers! 36
Deel dit artikel op social media

Met 15.266 punten overtrof de 32-jarige Fries zijn gouden WK-score van Doha. Het betekende niet alleen EK-goud, maar ook een officeus wereldrecord punten op rekstok sinds de invoering van de nieuwe puntencode in 2016.

Moeilijkheid
De 2 combities van vluchtelementen (Cassina-Kovacs en Kolman-Gaylord II) kwamen er gelikt uit. De Rus Artur Dalaloyan had de lat eerder hoog gelegd, maar qua moeilijkheid (D-score) komt niemand nog in de buurt van Zonderland.

3e keer goud
Voor de Vliegende Hollander is het de 3e gouden medaille op rekstok na Berlijn 2011 en Sofia 2014. Hij was ook al 3 keer wereldkampioen en olympisch kampioen (2012).

Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke aan!