Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Alyda Norbruis en tandemduo Ter Schure/Fransen op WK

Cheer!

Zilver voor Alyda Norbruis en tandemduo Ter Schure/Fransen op WK

Aldyda Norbruis heeft op het WK parabaanwielrennen een zilveren medaille veroverd op de 500 meter tijdrit. Ook het tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen oogstte een zilveren plak, op de achtervolging. Tristan Bangma en Patrick Bos wonnen het brons. 

cheers! 11
Deel dit artikel op social media

Norbruis verscheen als drievoudig titelhouder aan de start op de WK in eigen land, maar door een blessure kon ze alleen haar regenboogtrui op de 500 meter tijdrit verdedigen. In die opzet slaagde ze niet, want de Australische Amanda Reid brak in 39.505 het door Norbruis op de Spelen van Rio 2016 gevestigde wereldrecord.

De opdracht om haar wereldrecord weer terug te pakken en daarmee het goud in Apeldoorn op te eisen was Norbruis te machtig. Haar tijd van 40.191 was wel goed voor het zilver.

Bekijk de reportage over Alyda in aanloop naar het WK:

Zilver en brons tandems op achtervolging

Vincent ter Schure en Timo Fransen veroverden het zilver op de 4km achtervolging bij de tandems, Tristan Bangma en Patrick Bos waren goed voor brons.

Ter Schure en Fransen lieten in de ochtend in de kwalificaties nipt de snelste tijd noteren in 4.10.046, net voor het Poolse duo Marcin Polak/Michal Landosz (4.10.094) en Bangma/Bos (4.10.581). In de finale waren de Polen echter in 4.12.490 ruim een seconde sneller en grepen het goud.

Bos en Bangma klopten om het brons met ruim verschil de Britten Stephen Bate en Adam Duggleby.

Stijn Boersma achtste
Bij de mannen eindigde Stijn Boersma in de C3-klasse als achtste in 1.10.758. De titel ging naar de Amerikaan Joseph Berneyi in 1.08.381.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alyda, Vincent, Timo, Tristan, Patrick en Stijn aan!