Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kampschreur verovert wereldbeker op de reuzenslalom
Cheer!

Kampschreur verovert wereldbeker op de reuzenslalom

Para-alpineskiër Jeroen Kampschreur heeft zijn tweede zege geboekt tijdens de wereldbekerwedstrijden in La Molina. Hij legde met de vijfde zege in zes reuzenslaloms beslag op de wereldbeker, de 'Crystal Globe' voor zitskiërs.

cheers! 10
Deel dit artikel op social media

Op de hielen

Na de eerste run zaten Rene de Silvestro en Taiki Morii Kampschreur nog op de hielen, de Italiaan en de Japanner bleven binnen de 0,15 van de Nederlandse zitskiër, maar in de tweede run breidde de Zuid-Hollander zijn voorsprong verder uit tot boven de seconde.

Niels de Langen werd zesde, Floris Meijer tiende. Bij de vrouwen was Barbara van Bergen na de eerste run derde, maar wist ze in de tweede run de finish niet te bereiken.

Kampschreur: hard werken loont

Jeroen Kampschreur kon niet anders dan tevreden terugkijken op het wereldbekerseizoen op de reuzenslalom. "Het is een grote eer de Crystal Globe te winnen. We hebben keihard getraind op de reuzenslalom. Dan is het mooi om te zien dat dit loont en ik flinke stappen heb kunnen zetten."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Floris, Niels, Jeroen en Barbara aan!