Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL triathlon naar Kaapstad

Cheer!

TeamNL triathlon naar Kaapstad

Voor de Nederlandse selectie begint zondag traditiegetrouw het nieuwe triathlonseizoen met de ITU World Cup in Zuid-Afrika. Rachel Klamer gaat in Kaapstad – net als haar Zuid-Afrikaanse verloofde Richard Murray bij de mannen- met nummer één van start. Het grootste deel van het team komt rechtstreeks vanuit de hoogtestage in Namibië.

cheers! 3
Deel dit artikel op social media

Hoogst geplaatste atlete

Het Nederlandse team reisde vanuit Windhoek, waar drie weken op hoogte werd getraind, naar Zuid-Afrika waar de enige World Cup op Afrikaanse bodem wordt gehouden. “We hebben goed kunnen trainen in Namibië, maar er gaat op het moment een buikvirus rond in het team, dus het is moeilijk in te schatten wat we kunnen verwachten. We hopen in ieder geval dat iedereen zondag weer fit is”, aldus hoofdcoach Louis Delahaije. Rachel Klamer, die vorig jaar de World Triathlon Series-race in Abu Dhabi won, is de hoogst genoteerde atlete in het vrouwenveld. De TeamNL-atlete uit het Overijsselse Beuningen schreef de wedstrijd in Kaapstad in 2013 op haar naam en maakte op het podium kennis met haar toekomstige echtgenoot Richard Murray die ook op het bovenste treetje stond. In 2017 eindigde ze in Kaapstad als vierde en een jaar geleden legde ze beslag op de zesde plaats.

Klamer kan in Kaapstad tegenstand verwachten van de Amerikaanse Summer Cook, die na haar huwelijk als Summer Rappaport door het leven gaat, van haar landgenote Chelsea Burns en de Japanse Yuka Sato. Naast Klamer komen er in Nederland nog vijf Nederlandse deelneemsters aan het vertrek. Rani Škrabanja en Jeanine Kocken trainden ook op hoogte in Namibië en Maya Kingma, Kirsten Nuyes en Jony Heerink maken in Zuid-Afrika het Nederlandse zestal compleet.

Van der Stel vorig jaar zesde

Richard Murray is de grote favoriet voor de overwinning in de mannenrace. De in Beuningen woonachtige Zuid-Afrikaan schreef zijn thuiswedstrijd al vijf keer op zijn naam en was ook vorig jaar de sterkste. Naast Murray zijn de ogen vooral gericht op landgenoot Henri Schoeman, de nummer drie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Nederlandse inbreng komt in Kaapstad van Jorik van Egdom, Marco van der Stel, Menno Koolhaas en Donald Hillebregt. Jorik van Egdom is met rugnummer veertien de hoogst geplaatste Nederlander. Marco van der Stel eindigde vorig jaar verrassend als zesde in Kaapstad en is er op gebrand om ook nu weer in de top tien te eindigen.

De ITU doet zondag verslag via het Twitter-account @worldtriathlon en de lokale organisatie via @triathlon_CT Om 14.15 uur lokale tijd is de start van de vrouwen. De mannen gaan zondag om 16.15 uur van start.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!