Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jeroen Kampschreur snelste op reuzenslaom in Veysonnaz

Cheer!

Jeroen Kampschreur snelste op reuzenslaom in Veysonnaz

Jeroen Kampschreur blijft winnen. Na zijn wereldbekerzege op de super G van Veysonnaz van donderdag claimde de zitskiër vrijdag de winst op de eerste van de drie te skiën reuzenslaloms in het Zwitserse ski-oord. 

cheers! 5
Deel dit artikel op social media

"Eat well, sleep well and enjoy", reageerde Kampschreur op de vraag hoe hij deze drukke dagen beleeft. Na zijn vijf wereldtitels van vorige week weet hij zijn topvorm goed vast te houden bij deze drukke wereldbekerweek in Veysonnaz.

Vrijdag was de tweevoudig wereldkampioen reuzenslalom in de eerste run een klasse apart en nam hij een dikke seconde voorsprong op zijn voornaamste concurrenten Christoph Kunz, Jesper Pedersen en Niels de Langen. In de tweede run leek het nog even spannend geworden toen Kunz op zijn thuispiste een seconde terugnam bij het eerste meetpunt, maar Kampschreur herstelde zich en kreeg ook in de tweede run nog net de snelste tijd achter zijn naam. 

"Het is een heerlijk uitdagende piste", genoot Kampschreur. "We hebben goed getraind, je moet creatief zijn. Ik had in beide runs ook een goede sprong erin."

Niels de Langen eindigde als vierde, Floris Meijer zette geen tijd neer. Barbara van Bergen ging bij de vrouwen niet van start.

Zaterdag en zondag werken de para-alpineskiërs nog twee keer een reuzenslalom af.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niels, Jeroen, Floris en Barbara aan!