Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Amerikaanse bondscoach voor softbalsters

Amerikaanse bondscoach voor softbalsters

Cheer!

Connie Clark is de nieuwe bondscoach van de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands. De 53-jarige Amerikaanse heeft een lange staat van dienst in de Verenigde Staten en stond tijdens de Super 6 Baseball and Softball in 2018 ook al tijdelijk aan het roer bij de nationale softbalselectie. Als bondscoach krijgt Clark de taak om zich dit seizoen met haar team te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020.

Clark maakte als speelster van Cal State Fullerton College en Team USA furore aan het eind van de jaren ’80. Na een aantal seizoenen als assistent coach bij Florida State University kreeg zij de kans om het nieuwe college softbal programma van de Texas Longhorns te overzien als hoofdcoach. Die rol vervulde zij 23 jaar lang met verve, zo bereikte zij vijf keer de College World Series en werd zij driemaal uitgeroepen tot coach van het jaar. Clark won met Texas maar liefst 873 wedstrijden.

Toen zij in mei 2018 afscheid nam van de Longhorns behoorde Clark tot de twintig beste collegecoaches van Amerika. In september van vorig jaar had Clark al tijdelijk de leiding over Team Kingdom of the Netherlands toen zij als interim-coach samen met landgenote Michelle Gromacki aan het roer stond tijdens de Super 6 Baseball and Softball in Hoofddorp.

Olympische ambitie

De wisselwerking tussen de spelersgroep en coach Clark is zo goed bevallen dat zij door technisch directeur Tjerk Smeets nu aangesteld is als bondscoach. De doelstelling voor dit seizoen is voor Clark en haar speelsters duidelijk: plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020 bewerkstelligen.

De ervaren Clark kijkt er naar uit om de Olympische ambitie van het Koninkrijk werkelijkheid te maken: “Ik ben ontzettend blij dat ik met het Koninkrijksteam en de getalenteerde staf rondom het team mag werken. Technisch directeur Tjerk Smeets heeft een duidelijk doel gesteld en ik ben trots dat ik kan aansluiten bij een team dat de lat voor zich zelf hoog legt. Samen zullen we in de komende periode alles doen om ons te plaatsen voor de Olympische Spelen.”

Voor plaatsing voor de Spelen zal tussen 30 juni en 6 juli een top-6 klassering bij het EK in Ostrava (Tsjechië) behaald moeten worden. Deze klassering geeft recht op deelname aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Utrecht. Aan dit OKT, dat van 23 tot en met 28 juli gespeeld wordt, zullen ook de twee beste Afrikaanse teams deelnemen. Alleen de winnaar van het OKT plaatst zich voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!