Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zitvolleybalsters Stinissen en Van Marum stoppen bij Oranje

Zitvolleybalsters Stinissen en Van Marum stoppen bij Oranje

Cheer!

DEN HAAG - Op de laatste dag van het WK Zitvolleybal in Nederland hebben Elvira Stinissen en Djoke van Marum afscheid genomen van het Nederlands zitvolleybalteam. Bij hun afscheid in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam werden de grootheden uit het internationale zitvolleybal door de Nevobo geëerd met een gouden bondsspeld. Elvira Stinissen kwam sinds 2001 uit voor Oranje en Djoke van Marum speelde al in 1992 haar eerste interland.

Deel dit artikel op social media

Elvira Stinissen

Elvira Stinissen (39 jaar) maakte haar debuut in Oranje in 2001 en speelde in totaal 275 interlands. De scheidend aanvoerster was jarenlang het gezicht van de Nederlandse zitvolleybalsters, zowel binnen als buiten het veld. Dankzij haar baan bij het Ministerie van VWS (directie Sport) en haar rol als vicevoorzitter in de atletencommissie van het IPC (International Paralympic Committee), zet Elvira zich in het dagelijks leven ook in voor de paralympische sport.

In haar indrukwekkende carrière behaalde Elvira met het Nederlands team talloze medailles. De belangrijkste prestaties waren: WK-goud (2002 en 2006), EK-goud (2005, 2007 en 2009) en de bronzen medaille op de Paralympische Spelen van Peking in 2008.

Dit zegt Elvira over haar afscheid van Oranje: "Ik speel inmiddels ruim zestien jaar in het Nederlands team, ben al tien jaar aanvoerster en heb heel veel mooie dingen mogen meemaken. Toernooien spelen went nooit, dat blijft altijd gaaf. En ik houd van het zitvolleybal en de zitvolleybalgemeenschap, zowel nationaal als internationaal. Maar nu is het moment aangebroken dat ik niet meer al mijn vrije tijd in de sport wil investeren. Ik zal niet helemaal verdwijnen en ik wil graag betrokken blijven bij het team. De jonge en nieuwe meiden die bij ons team zijn gekomen gun ik ook een mooie tijd bij het nationaal team en als ik ze daarbij kan helpen doe ik dat graag."

Djoke van Marum

Djoke van Marum (58 jaar) maakte haar debuut in Oranje in 1992, toen er voor het eerst een nationaal vrouwenzitvolleybalteam werd opgericht. De herkenbare vedette speelde maar liefst 333 interlands, met rugnummer 3. Djoke werd met Oranje vier keer wereldkampioen (1994, 2000, 2002, 2006), zeven keer Europees kampioen (1993, 1995, 2001, 2003, 2005, 2007, 2009) en nam deel aan vier Paralympische Spelen (zilver in 2004, brons in 2008).

Dat Djoke met 58 jaar veruit de oudste speelster van het team was deerde haar niet: “Zo voelt het niet hoor,” vertelt ze lachend. “Het is ook helemaal geen issue in het team. Er worden weleens grapjes over gemaakt, maar daar doe ik zelf vaak het hardste aan mee. Ik doe er wel veel voor om in topconditie te blijven, dat vind ik ook geen straf. Ik ben nou eenmaal een sportbeest en beoefen naast Paravolley nog een aantal andere sporten. Dat draagt er allemaal aan bij om in vorm te blijven.”

Djoke is in het dagelijks leven leerkracht Vorming, Scholing en Training op een school voor mensen met een verstandelijke- en visuele beperking.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elvira en Djoke aan!