Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ulissi bergop sneller dan Nederlanders in Ronde van Zwitserland

Cheer!

Ulissi bergop sneller dan Nederlanders in Ronde van Zwitserland

LEUKERBAD - Diego Ulissi was de beste in de 5e etappe van de Ronde van Zwitserland! De man van UAE won, met aankomst bergop naar Leukerbad, voor een klein groepje favorieten. Richie Porte neemt de leiding over van zijn ploegmaat Stefan Küng.

cheers! 4
Deel dit artikel op social media

Lilian Calmejane was op enkele kilometers voor de slotklim uit het peloton weggesprongen. De Fransman van Direct Énergie, die al een etappe in de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje pakte, hield even stand maar werd op 7 kilometer van de finish ingehaald.

Oranje boven
Niet veel later gooide Mikel Landa als 1e klassementsman de handdoek in de ring. Dat betekende het einde aan de ambities van Küng: De Zwitser moest lossen in zijn leiderstrui. De Nederlanders Wilco Kelderman, Sam Oomen, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk reden sterk en finishten in het selecte groepje van de favorieten. Donderdag en vrijdag zijn er opnieuw bergetappes in de Ronde van Zwitserland. De koers eindigt zondag met een tijdrit in Bellinzona.

Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sam, Wilco, Bauke en Steven aan!