Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Amerongen stopt met veldrijden

Cheer!

Van Amerongen stopt met veldrijden

Veldrijder Thijs van Amerongen is aan zijn laatste seizoen bezig. De Oldenzaler (31) heeft al twee jaar lang fysieke problemen die hem belemmeren in de cyclocross.

cheers! 1
Deel dit artikel op social media

,,Ik ben niet meer in staat een heel jaar op professioneel niveau te fietsen. Na achttien seizoenen zal ik eind februari mijn carrière als veldrijder afsluiten'', schrijft hij op zijn website.

Van Amerongen behoorde jarenlang tot de top van Nederland, al bleven grote successen uit. Hij was trouw deelnemer namens Oranje aan WK's, EK's en NK's. In 2012 behaalde hij zilver op het NK. Komend weekeinde is in Surhuisterveen zijn laatste NK.

,,Na vele onderzoeken en het aanpassen van training en voeding is het gewenste effect helaas uitgebleven. Ik ga zeker verder met de zoektocht naar het probleem, maar op korte termijn wordt dit helaas moeilijk'', aldus Van Amerongen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!