Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste wereldbekergoud voor zitskiester Linda van Impelen, zilver voor Kampschreur

Cheer!

Eerste wereldbekergoud voor zitskiester Linda van Impelen, zilver voor Kampschreur

KRANJSKA GORA - Wat in de trainingen wel lukte, kwam er in de wedstrijden bij Linda van Impelen steeds niet helemaal uit. Tot vandaag. Op de reuzenslalom in het Sloveense Kranjska Gora veroverde de zitskiester haar eerste World Cup-goud. “Ik ben hier heel blij mee”, glunderde ze. Bij de mannen pakte Jeroen Kampschreur het zilver.

cheers! 16
Deel dit artikel op social media

Een paralympisch ticket op de speeddisciplines (supercombinatie, downhill en super-G) had Van Impelen al binnen. Met haar prestatie in Kranjska Gora voldeed ze ook aan de eis om tijdens PyeongChang 2018 op de technische onderdelen (slalom en reuzenslalom) in aanmerking te komen voor een startbewijs. De Nederlandse Ski Vereniging zal haar hiervoor voordragen bij NOC*NSF. Van Impelen: “Het is een opluchting dat ik de eis heb gehaald. Want ook al ‘mag’ je daar tijdens een wedstrijd niet mee bezig zijn, het zit wel in je achterhoofd.”

Dat de Nederlandse in de eerste run de regerend wereldkampioene – de Oostenrijkse Claudia Loesch – op 0,56 seconde achter zich hield, zorgde voor nog meer vreugde. Van Impelen: “Er waren een aantal toppers niet, maar die zijn van hetzelfde niveau als Claudia. Dus als ik haar kan verslaan, kan ik die anderen ook verslaan. Al zal ik daarvoor wel een betere tweede run moeten neerzetten. Claudia vloog er nu uit in de tweede run, maar dat zullen ze niet altijd allemaal doen.”

Op het podium werd Van Impelen vergezeld door de Australische Victoria Pendergast (zilver) en de Zwitserse Stephani Victor (brons). Barbara van Bergen eindigde net naast het podium als vierde. Ze liet wel de snelste tijd in de tweede run noteren.

Jeroen Kampschreur

Jeroen Kampschreur ging in de eerste run voorzichtig van start en klokte de vierde tijd. De tweede run trok de regerend wereldkampioen de gashendel echter weer als vanouds open. Hij hield iedereen achter zich, maar kon in het klassement de Noor Jesper Pedersen niet meer achterhalen. Kampschreur moest daarom genoegen nemen met zilver. De Fransman Yohann Taberlet (2.20,41) veroverde het brons. Niels de Langen werd vijfde. Hij is net als Kampschreur al zeker van deelname aan alle paraski-onderdelen tijdens PyeongChang 2018.

Anna Jochemsen eindigde bij de staande vrouwen op de zesde plek. Jeffrey Stuut haalde bij de staande mannen de finish niet. Dat overkwam ook Floris Meijer bij de zitskiërs.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!