Barbara van Bergen zevende op reuzenslalom Kühtai

Cheer!

Barbara van Bergen zevende op reuzenslalom Kühtai

KÜHTAI – Op de eerste dag van het wereldbekerseizoen is Barbara van Bergen als zevende gefinisht op de reuzenslalom. De overige Nederlanders kregen een DNF achter hun naam.

cheers! 6
Deel dit artikel op social media

Door slechte weersomstandigheden ging er vorige week in St.Moritz een streep door de aftrap van het seizoen. In Kühtai kon de Nederlandse ploeg zich zodoende voor het eerst dit seizoen in het wereldbekercircuit presenteren.

Van Bergen eindigde bij de zitskiesters in zowel de eerste als tweede run als zevende. Linda van Impelen bereikte in de eerste run de finish niet, wat Anna Jochemsen in de staande klasse ook overkwam. De Zwitserse Claudia Lösch won bij de zitskiesters, de Francaise Marie Bochet in de staande klasse.

Bij de mannen namen Thomas Mulder en Jeffrey Stuut na de eerste run respectievelijk de 15e en 17e plaats is, maar slaagden ze er niet in de tweede run te volbrengen. De zege was voor de Rus Alexei Boegajev. Jeroen Kampschreur maakte bij de zitskiërs zijn eerste run niet af en zag de Noor Jesper Pedersen met de zege aan de haal gaan.

Woensdag staat in Kühtai de tweede wereldbekerwedstrijd op het programma, op donderdag en vrijdag komt de Nederlandse ploeg op de slalom in actie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey, Floris, Linda, Anna, Niels, Thomas en Barbara aan!