Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Thomsen maakt 14 namen bekend voor WK

Cheer!

Thomsen maakt 14 namen bekend voor WK

OOSTERBEEK - Bondscoach Helle Thomsen heeft een selectie van 14 speelsters bekendgemaakt die zeker zijn van deelname aan het WK in Duitsland. Tijdens de trainingsstage voorafgaand aan het wereldkampioenschap worden nog twee speelsters geselecteerd. De WK-selectie van 16 speelsters zal op 29 november afreizen naar Leipzig.

cheers! 5
Deel dit artikel op social media

Selectie Nederlands dameshandbalteam voor WK:

1. Tess Wester SG BBM Bietigheim (GER)
2. Jasmina Janković TuS Metzingen (GER)
3. Angela Steenbakkers HSG Blomberg Lippe (GER)
4. Martine Smeets SG BBM Bietigheim (GER)
5. Yvette Broch Györi Audi ETO KC (HUN)
6. Danick Snelder FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
7. Angela Malestein SG BBM Bietigheim (GER)
8. Debbie Bont København Håndbold (DEN)
9. Laura van der Heijden FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
10. Nycke Groot Györi Audi ETO KC (HUN)
11. Lois Abbingh Issy Paris Hand (FRA)
12. Estavana Polman Team Esbjerg (DEN)
13. Kelly Dulfer København Håndbold (DEN)
14. Jessy Kramer Toulon-Saint Cyr Var Handball (FRA)

In voorbereiding op het WK wordt er een trainingsstage gehouden op Papendal. Het Nederlands Damesteam komt op 21 november met 23 speelsters bij elkaar. Naast bovenstaande namen uit de WK-selectie bestaat de trainingsgroep uit negen speelsters. Van de negen speelsters voegt bondscoach Helle Thomsen later twee speelsters toe aan de WK-selectie. Sanne van Olphen is vooralsnog geblesseerd.

Selectie Nederlands dameshandbalteam trainingsstage:

1. Michelle Goos Buxtehuder SV (GER)
2. Lynn Knippenborg Buxtehuder SV (GER)
3. Kelly Vollebregt TuS Metzingen (GER)
4. Delaila Amega TuS Metzingen (GER)
5. Charris Rozemalen SG BBM Bietigheim (GER)
6. Dione Housheer Succes Schoonmaak/VOC (NED)
7. Merel Freriks HSG Bensheim/Auerbach (GER)
8. Rinka Duijndam HSG Bad Wildungen Vipers (GER)
9. Inger Smits TTH Holstebro (DEN)

Onderdeel van de trainingsstage is de oefenwedstrijd Cocoa from Ghana presents: Holland vs Italy. Ruim een week voor de start van het wereldkampioenschap zien de handballiefhebbers de Oranjedames in actie in eigen land. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen speelt op 23 november om 20.00 uur tegen Italië in Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Alle drieduizend toegangsbewijzen voor de oefenwedstrijd waren snel verkocht. Om zo min mogelijk fans teleur te stellen, is er besloten om een extra tribune te bouwen. Hierdoor zijn er extra kaarten beschikbaar die dinsdag 14 november om 11:00 uur in de verkoop gaan. Kaarten kunnen hier gekocht worden: https://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tess, Jasmina, Angela, Martine, Yvette, Danick, Angela, Debbie, Laura, Nycke, Lois, Estavana, Kelly, Jessy en Helle aan!