Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ploeg van Kramer slaat World Cup in Salt Lake City over
Cheer!

Ploeg van Kramer slaat World Cup in Salt Lake City over

HEERENVEEN - Sven Kramer en zijn ploeggenoten van Lotto-Jumbo komen volgende maand niet in actie bij de World Cup in Salt Lake City. Het toernooi past niet binnen de voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT), meldt de ploeg maandag.

cheers! 2
Deel dit artikel op social media

"Onze hoogste prioriteit is de ideale route naar het OKT", zegt coach Jac Orie. "Daar passen de wedstrijden in Salt Lake City niet in."

Eerder gaven Ireen Wüst en Jorien ter Mors al aan niet naar de World Cup in de Verenigde Staten te gaan. De verwachting is dat nog meer Nederlandse schaatsers zich zullen afmelden voor de wedstrijden in Utah, die van 8 tot en met 10 december worden gehouden. Het OKT is van 26 tot en met 30 december in Heerenveen.

Behalve Kramer zijn ook Kjeld Nuis en Jan Smeekens blikvangers van Lotto-Jumbo. Carlijn Achtereekte, Sanneke de Neeling en Hein Otterspeer hebben eveneens startbewijzen voor de World Cups.

Stavanger

Kramer won zondag bij de eerste World Cup van het seizoen in Heerenveen de 5 kilometer. Nuis kampte net als Kramer afgelopen week met een griepje en reed daardoor alleen de 1000 meter in Thialf. Daarop werd hij zevende. Smeekens pakte zaterdag zilver op de tweede 500 meter.

Lotto-Jumbo komt wel uit bij de wereldbekerwedstrijden komend weekend in het Noorse Stavanger en twee weken later bij de World Cup in het Canadese Calgary.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sven, Kjeld en Jan aan!