Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vrouwenteams uitgeschakeld op WK beachvolleybal

Vrouwenteams uitgeschakeld op WK beachvolleybal

Cheer!

WENEN - Beide Nederlandse vrouwenteams zijn woensdag uitgeschakeld op het WK beachvolleybal in Wenen. Zowel Manon Flier en Marleen van Iersel als Madelein Meppelink en Sophie van Gestel verloren in de eerste knock-out ronde met 2-0.

Deel dit artikel op social media

Beide mannenteams beginnen morgen aan de eliminatiefase in Wenen. Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen spelen om 15.30 uur tegen de Brazilianen Alvaro Filho en Saymon. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen treffen om 18.45 uur de Belgen Koekelkoren en Van Walle.

Ook Meppelink / Van Gestel uitgeschakeld op WK beachvolleybal

Na de uitschakeling van Manon Flier en Marleen van Iersel hebben ook Madelein Meppelink en Sophie van Gestel woensdag hun laatste wedstrijd op het WK Beachvolleybal in Wenen gespeeld. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland verloor met 2-0 (21-16, 21-19) van Cuba (Lidy / Leila). Meppelink en Van Gestel eindigen als 17e op het WK.

Meppelink en Van Gestel hadden in hun laatste poulewedstrijd opzien gebaard door regerend wereldkampioen Agatha en haar partner Duda te verslaan. Die stunt leverde enige verwachtingen op voor het vervolg van het toernooi.

Tegen Cuba slaagden de Nederlanders er niet in het hoge niveau uit de wedstrijd tegen Brazilië opnieuw te etaleren. Oranje had vanaf het begin moeite om de side-out te scoren tegen de atletische Cubaansen. Lidy en Leila liepen via 9-12 en 10-16 uit naar 13-19. Dankzij twee aces van Meppelink kwam Nederland nog terug tot 15-19, maar de set ging alsnog met 21-16 verloren.

In set twee stond Oranje met de rug tegen de muur. Om in het toernooi te blijven moest deze doorgang gewonnen worden. Richting het einde van de set verdedigden Meppelink en Van Gestel steeds een voorsprong van een punt, maar op 17-17 kwam Cuba dankzij een ace aan de goede kant van de score. Nederland slaagde er niet meer in het tij te keren, verloor de tweede set met 21-19 en dus de wedstrijd met 2-0.

Flier en Van Iersel uitgeschakeld op WK beachvolleybal

Manon Flier en Marleen van Iersel zijn woensdagmiddag uitgeschakeld op het WK Beachvolleybal in Wenen. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland verloor in de zestiende finale met 2-0 (21-12, 21-17) van Tsjechië (Kolocova / Kvapilova). Oranje kwam nimmer in haar spel en maakte te veel fouten om aanspraak te maken op de overwinning.

Flier / Van Iersel (42e geplaatst) begon als underdog tegen het als 13e geplaatste Tsjechische team Kolocova / Kvapilova. Het goede spel uit de poulefase bood echter hoop voor een mooie wedstrijd op court 3.

In set een was al snel te zien dat Flier en Van Iersel niet lekker in de wedstrijd zaten. Er werd niet goed geserveerd, niet goed gesetupt en te veel acties eindigden in een directe fout. Tsjechië kon via 8-4 en 16-9 gemakkelijk uitlopen naar 21-12 setwinst.

In de tweede set bood Nederland beter partij. Tot 15-16 konden Flier en Van Iersel aanhaken bij Tsjechie, maar toen de Nederlanders voor de tweede keer werden verrast door een service via de netband, was het beslissende gat geslagen. Kolocova en Kvapilova wonnen de tweede set met 21-17 en daarmee de wedstrijd met 2-0.

Flier en Van Iersel maakten maar liefst 21 fouten, waardoor Tsjechië de helft van haar 42 punten cadeau kreeg. De Nederlanders eindigen als 17e in Wenen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Manon, Marleen, Madelein en Sophie aan!