Visser eindigt als zevende in WK-finale 100 meter horden

Cheer!

Visser eindigt als zevende in WK-finale 100 meter horden

LONDEN - Nadine Visser is zaterdag als zevende geëindigd in de finale van de 100 meter horden op de WK atletiek in Londen. De Australische Sally Pearson greep in het Olympic Stadium de wereldtitel.

cheers! 4
Deel dit artikel op social media

Pearson snelde in de finale naar een tijd 12,59. Zilver was er voor de Amerikaanse Dawn Harper-Nelson in 12,63. De Duitse Pamela Dutkiewicz snelde in 12,72 naar het brons.

Visser kon op de eerste 50 meter goed bijblijven, maar raakte daarna achterop. Ze finishte in een tijd van 12,83. Dat was dezelfde tijd als in de halve finale.

De 22-jarige Visser had zich op basis van haar tijd geplaatst voor de eindstrijd. Dat was een unicum, aangezien een Nederlandse vrouw er nog nooit in was geslaagd zich te plaatsen voor een WK-finale op het onderdeel.

Slordig

Visser, die eerder deze week nog als zevende was geëindigd op de zevenkamp, was niet helemaal tevreden over haar race. "Ik kwam iets te snel rechterop, ging niet zo lekker over de eerste horde", zei ze bij de NOS. "Daarna kwam ik wel op gang, maar aan het einde was het weer een beetje slordig."

Ze erkende wel dat ze erg genoten had van de atmosfeer in het stadion. "Het was natuurlijk supergaaf om er te staan. Het was best een chaotische race. Het ging zo snel voorbij. Ik wist dat ik de wedstrijd van mijn leven moest lopen voor een podiumplaats."

In de aanloop naar de finale had de atlete wat last van stijfheid in een hamstring, maar dat heeft haar niet gehinderd in de finale. "Het is goed losgemaakt, dat was ook geen probleem."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nadine aan!