Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Persie en Babel terug in voorselectie Oranje voor WK-kwalificatieduels

Van Persie en Babel terug in voorselectie Oranje voor WK-kwalificatieduels

Cheer!

AMSTERDAM - Robin van Persie en Ryan Babel zijn opgenomen in de voorselectie van bondscoach Dick Advocaat voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Frankrijk en Bulgarije komende maand.

Deel dit artikel op social media

Beide aanvallers waren lange tijd uit beeld voor een plek in het Nederlands elftal. Fenerbahçe-aanvaller Van Persie speelde op 13 oktober 2015 in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië (2-3 nederlaag) zijn 101e en voorlopig laatste interland.

Advocaat verwacht dat de 33-jarige Van Persie, die geen vaste basisplek heeft bij Fenerbahçe, nog van waarde kan zijn voor Oranje. "Vorig jaar heb ik met hem gewerkt. Het is een speler die we misschien best kunnen gebruiken."

Babel (30) speelde op 15 november 2011 in een oefenwedstrijd tegen Duitsland zijn meest recente duel voor Oranje. De 42-voudig international is basisspeler bij Besiktas en werd vorig seizoen kampioen met de Turkse club. 

Van de Beek

Ook Donny van de Beek zit in de 32-koppige voorselectie van Advocaat. Voor de 20-jarige middenvelder van Ajax, die alle jeugdselecties van de KNVB doorliep, is het zijn eerste uitverkiezing. 

Een andere opvallende naam in het keurkorps van Advocaat is Karim Rekik. De 22-jarige verdediger maakte deze zomer de overstap van Olympique Marseille naar Hertha BSC en heeft tot dusver één interland achter zijn naam staan. 

In tegenstelling tot de vorige voorselectie zitten Daryl Janmaat (Watford), Sergio Padt (FC Groningen), Bart Ramselaar (PSV), Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en Nick Viergever (Ajax) niet bij de eerste 32 namen. 

Van de traditionele top drie in de Eredivisie, Feyenoord, Ajax en PSV, zitten ieder drie spelers in de voorselectie.  

Groep A

Oranje vervolgt de WK-kwalificatie op 31 augustus met de belangrijke uitwedstrijd tegen Frankrijk. Drie dagen later staat in de Johan Cruijff Arena het duel met Bulgarije op het programma.

Nederland staat momenteel op de tweede plek in groep A, met drie punten achterstand op lijstaanvoerder Frankrijk en nummer twee Zweden. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgende zomer in Rusland.

De acht beste nummers twee van de negen poules mogen play-offs spelen om alsnog een WK-ticket te veroveren. Voor die landen zijn er vier toegangsbewijzen beschikbaar. 

Bekijk het programma en de stand in de WK-kwalificatie

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!