Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Stel 21ste bij triatlon Stockholm

Van der Stel 21ste bij triatlon Stockholm

Cheer!

STOCKHOLM – Marco van der Stel is bij de achtste en voorlaatste wedstrijd van de World Triathlon Series in Stockholm als 21ste geëindigd. De Nederlander was attent mee vooraan in een achtervolgende groep op de kopgroep van zes. Na ook een gedegen looponderdeel vond Van der Stel zich terug op een 21e plaats. Zijn beste klassering ooit op een WTS was vijftiende. 

Deel dit artikel op social media

Jorik van Egdom en Menno Koolhaas zetten aardige looptijden neer, maar hadden de slag gemist bij het zwemmen. Daarop kwamen ze in de derde fietsgroep terecht. Maaike Caelers kende geen gelukkige terugkeer in de WTS na anderhalf jaar afwezigheid. In het trekken en duwen kort na de start in de Riddarfjarden trok een tegenstandster het wetsuit van Caelers stuk. Het betekende meteen einde oefening.

De wedstrijd werd gewonnen door de Brit Jonathan Brownlee. Het was zijn eerste seizoenszege na in voorgaande jaren al tien WTS-races te hebben gewonnen. Brownlee was na het zwemmen met in een kopgroep van zes zonder de Spaanse favorieten. Daaruit liep hij naar de winst. Flora Duffy uit Bermuda was wederom ongenaakbaar bij de vrouwen. Ze heeft nu vijf races gewonnen en kan de wereldtitel nauwelijks meer ontgaan.

De ontknoping is over drie weken in de Grand Final in Rotterdam. Bij de mannen komen behalve Brownlee ook de Spanjaarden Mario Mola, Fernando Alarza en Javier Gomez nog in aanmerking voor de wereldtitel. De Noor Kristian Blummenfelt deed in de Zweedse hoofdstad goede zaken. Voor de tweede keer op rij finishte hij als tweede.

Zondag 27 augustus: World Triathlon Series 8e Race, Stockholm (Zwe) 
1,5 km. zwemmen-40 km. fietsen-10 km. lopen

Mannen:

1.Jonathan Brownlee (Gbr)                       1.49.10

2.Kristian Blummenfelt (Noo)                   1.49.28

3.Pierre le Corre (Fra)                                   1.49.28

4.Ryan Sissons (Nzl)                                      1.49.33

5.Justus Nieschlag (Dui)                               1.49.36

6.Thomas Bishop (Gbr)                                1.49.39

21.Marco van der Stel                                  1.51.58                

36.Jorik van Egdom                                        1.55.11

40.Menno Koolhaas                                      1.55.58

Vrouwen:

1.Flora Duffy (Ber)                                         2.00.09

2.Jessica Learmonth (Gbr)                          2.01.30

3.Ashleigh Gentle (Can)                              2.01.42

Maaike Caelers                                               DNF

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maaike en Marco aan!